Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept geroosterde venkel

Venkel is en ondergewaardeerde groente, maar dat komt ook omdat niet iedereen weet wat je ermee moet doen. Probeer eens deze variant uit Koken met Karin: venkel uit de oven, en je wilt nooit meer iets anders. Ook ideaal om van tevoren te maken, want op kamertemperatuur is het net zo lekker, zo niet lekkerder.

Nodig voor 4 personen 

Bereiden: 5 minuten - In de oven: 30 minuten

2 à 3 venkelknollen

Scheut olijfolie extra vergine

½ citroen

zout & peper uit de molen

Zo maak je de geroosterde venkel

Oven voorverwarmen tot 200 graden. Snijd de stelen en het stronkje van de venkelknollen. Hak het frisgroene loof fijn. Zet de knol nu rechtop en snijd hem vanaf bovenaf in achten, alsof je een ei in partjes snijdt. Doe de parten in een braadslee of op de bakplaat met wat bakpapier. Besprenkel royaal met olijfolie en wat zout & peper. Schuif in het midden van de voorverwarmde oven. Na +/- 30 minuten zijn de stukken venkel zacht, met hier en daar een geblakerd randje.

Zo serveer je de venkel

De de venkel over in een platte schaal. Knijp er een beetje citroensap over uit. Bestrooi met het fijngehakte groene loof. Voeg eventueel nog wat zout & peper toe. Serveer warm of afgekoeld tot kamertemperatuur. Lekker bij geurige vis. 

Dit recept komt uit Koken met Karin.

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht