Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept gezonde pizza

Dat pizza niet ongezond hoeft te zijn, bewijst dit recept uit Eiwitrijk. Deze pizza maak je met kikkererwtenmeel en zelfgemaakte cashewnotenpesto. Daarbij is het een eiwitrijk recept, heel geschikt voor vegetariërs of sporters. Per portie bevat dit recept 20,6 gram eiwitten. Een gezond, snel en lekker recept voor een healthy variant van je favoriete fastfood. 

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 120 g kikkererwtenmeel

- 1 el extra vergine olijfolie + wat extra om te besprenkelen

- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt

- 1 el tijmblaadjes

- 1 el verse basilicumblaadjes, in stukken gescheurd

- zout en peper

- 1 bol buffelmozzarella, in plakjes gesneden

- rucola, om te garneren

Cashewnotenpesto

- 150 g cashewnoten

- 1 handje verse basilicumblaadjes

- 1 handvol babyspinazie

- het sap van 1/2 citroen

- 4 el extra virgiene olijfolie

- 4 el koolzaad- of arachideolie

Bereiding (30 minuten)

Verwarm de oven voor op 240 ºC en vet een pizzavorm met een doorsnede van 22 of 24 cm met olie in. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de kom van een keukenmachine en laat deze draaien. Breng op smaak.

Zeef het meel en giet er onder voortdurend roeren 240 ml water plus 1 eetlepel olie bij. Voeg de Parmezaanse kaas en de kruiden toe, breng op smaak met zout & peper en meng het geheel goed door elkaar. 

Leg het deeg in de pizzavorm en zet deze 15 minuten in de oven. Verdeel de pesto over de pizzabodem, leg de plakken mozzarella erop, dan de rucola en besprenkel met een beetje olijfolie. 

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht