Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept havermoutpap met aardbeiensaus

Een heerlijke zoete en frisse variatie op havermoutpap uit Suikervrij. Door de aardbeiensaus en pistachenootjes is je doordeweekse ontbijt ineens een stuk luxer. Met dit recept kun je eindeloos variëren, door de aardbeien te vervangen door bijvoorbeeld frambozen of bramen. 

Ingrediënten voor 4 personen

- 300 g aardbeien

- 40 g verse dadels, zonder pit

- 30 g quinoavlokken

- 30 g roggevlokken

- 30 g speltvlokken

- 30 g boekweitvlokken

- 40 g havervlokken

- 1 eetlepel chiazaad

- 1 snufje zout

- 500 ml amandelmelk of koemelk

- pistachenootjes, om erover te strooien

Bereidingswijze (25 minuten)

Doe de aardbeien en de dadels in een keukenmachine en laat deze draaien totdat je een glad mengsel hebt gekregen. Voeg een scheutje water toe om het mengsel, zo nodig, te verdunnen. Zet weg. Meng de diverse soorten vlokken, het chiazaad, het zout en de melk in een pan. Breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook, zet het vuur lager en laat het 20 minuten sudderen, waarbij je vaak roert. Voeg telkens een beetje water toe om de gewenste textuur te behouden. De pap is klaar wanneer hij dik en romig is en de vlokken gaar zijn. Verdeel de pap over 4 schaaltjes, giet de aardbeiensaus erover en roer door. Bestrooi dan met de pistachenootjes.

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht