Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept: hazelnootbrownies

Dit recept voor hazelnootbrownies is te vinden in Supergezond van Sue Quinn. De brownies zitten boordevol vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en krachtige voedingsstoffen en zijn vooral heel erg lekker. 

Sue Quinn

Ingrediënten voor 16 grote vierkantjes

  • 50 g pure chocolade met ten minste 70% cacao, in grove stukjes gehakt
  • 50 g gepelde hazelnoten geroosterd en in grove stukjes gehakt
  • 40g cacaonibs
  • 150 g boter, gesmolten
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 75 g cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 30 g gedroogde kersen

Hoe maak je de hazelnootbrownies

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een brownievorm van 20 x 20 cm met bakpapier, dat je over de randen laat neerhangen. Meng in een kom de chocolade, de hazelnoten en de cacaonibs. Zet opzij. Doe bij de gesmolten boter de suiker, het cacaopoeder en het zout en roer stevig. Laat kort afkoelen voordat je de eieren toevoegt. Doe het bakmeel en tot slot de kersen erbij. Schep de helft van het beslag in de vorm, schep hier de helft va het hazelnoten-chocolademengsel op. Voeg het resterende beslag toe en daarop de rest van het hazelnoten-chocolademengsel. Zet 30 minuten in de oven of totdat de brownie stevig aanvoelt. Laat afkoelen, haal uit de vorm en snijd in vierkantjes.

Dit recept staat in Supergezond van Sue Quinn. Je koopt het boek hier.

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht