Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept: noodles met zalm & paksoi

Dit recept uit Supergezond werkt ontstekingsremmend. Het beschermt de gewrichten en werkt heilzaam op de ogen. En het smaakt natuurlijk heerlijk!

Ingrediënten voor de noodles

voor 1 persoon – bereidingstijd 25 minuten

  • 1 zalmfilet van ongeveer 120 g, zonder vel
  • 3 eetlepels sojasaus • 100 g rijstnoedels van gemiddelde dikte
  • 2 eetlepels arachideolie of een andere olie die neutraal van smaak is, plus wat extra
  • 1 stronk paksoi, de bladeren losgehaald
  • 1 snufje cayennepeper, of naar smaak

Zo maak je de noodles

Leg de zalm in een diep bord, giet de helft van de sojasaus erover en keer de vis om hem helemaal met de sojasaus te bedekken. Laat marineren. 

Laat in de tussentijd de rijstnoedels 5 minuten in kokend water weken, spoel ze af en giet er een scheutje olie over. Zet opzij. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de zalm 2-3 minuten aan elke kant. Laat de vis op keukenpapier uitlekken en zet opzij.

Veeg de koekenpan schoon, giet de rest van de olie erin en laat de paksoi 1 minuut slinken. Voeg de rijstnoedels, de uitgelekte zalm, de cayennepeper en de rest van de sojasaus toe. Roer voorzichtig om. Serveer meteen. 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht