Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept quinoa met halloumi en granaatappel

Halloumi is zoutig en taai met een knapperige, gebakken buitenkant, waardoor het onmogelijk is het niet lekker te vinden. In dit recept bakken we er goudkleurige plakken van die we verkruimelen over een iets zoete quinoasalade. Quinoa is heerlijk nootachtig van smaak en een bron van zetmeel, eiwitten en vezels. Lekker in de combinatie met knapperige granaatappel en pijnboompitten.

Ingrediënten voor 4 personen

- 170 g quinoa, goed afgespoeld

- ¾ tl zout

- 250 g halloumi

- 1 kleine rode ui, gepeld en gesnipperd

- 50 g rozijnen

- 50 g pijnboompitten, licht geroosterd

- grote handvol verse koriander, grofgesneden

- grote handvol granaatappelpitten

Limoen-granaatappeldressing

- sap van 1 limoen

- 1 el kristalsuiker

- 2 el granaatappelmelasse (als je dit niet hebt kun

- je balsamicoazijn, balsamicosiroop of ciderazijn

gebruiken)

- 3 el plantaardige olie

- flinke snuf zout

Bereidingswijze

Doe de quinoa in een middelgrote pan met deksel, voeg 500 ml kokend water en het zout toe en breng aan de kook. Kook 15 minuten op middelhoog vuur tot al het water is geabsorbeerd. Haal van het vuur, ga er met een vork door tot de quinoa luchtig is en zet weg om af te laten koelen. Snijd de halloumi, terwijl de quinoa kookt, in plakjes van ongeveer 5 mm dik en leg ze op een

met aluminiumfolie beklede bakplaat. Zet 3-4 minuten onder de grill tot ze goudkleurig zijn. Keer de plakken om en bestrooi ze met de gesnipperde rode ui. Gril tot de andere kant van de kaas ook goudkleurig is. Haal de kaas onder de grill vandaan en laat afkoelen voor je deze in kleinere stukjes scheurt. Laat de ui nog een paar minuten langer onder de grill staan. Schud de ingrediënten voor de dressing in een jampotje door elkaar tot ze goed gemengd zijn. Roer de helft van de dressing door de quinoa, samen met de uien, rozijnen, pijnboompitten en koriander. Schep alles op een platte schaal. Verdeel de halloumi en granaatappelpitten erover en besprenkel met de rest van de dressing. Dien op.

Dit recept komt uit Top with cinnamon. Wil je meer inspiratie voor gezonde en lekkere recepten?

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht