Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept salade met amarant, bietjes en avocado

Deze salade zit vol superfood. Mungbonenkiemen zijn knapperig en nootachtig van smaak en leveren veel eiwitten en koolhydraten. Amarantblaadjes en -kiemen zitten ook boordevol vitaminen en mineralen en geven je lichaam een krachtige energieboost. Kun je geen amarant vinden? Gebruik dan spinazie of een andere bladgroente. De dressing is een schoonheidsdrankje met krachtige ontstekingsremmers en zuiverende eigenschappen.

Voor: 2-4 porties

DRESSING

2-4 el kokosolie

1 tl kokosnectar

2 el citroensap, of sap van 1 citroen

¼ tl geel kerriepoeder

flinke snuf zout

versgemalen zwarte peper, naar smaak

¼ tl chiazaad (als je wilt)

Klop alle ingrediënten door elkaar tot het een mooie, gladde dressing is geworden.

SALADE

150 g mungbonenkiemen (gekocht of zelfgekiemd)

100 g rauwe, fijngeraspte bietjes

handje amarantblaadjes of -cress

1 avocado, in plakjes

eetbare bloemen (ter garnering, als je wilt)

Schep de kiemen en bietjes om met de helft van de dressing. Laat dit 10-15 minuten marineren (heb je haast, sla deze stap dan over). Schep voorzichtig de amarant erdoor. Dien op met de avocado, bloemen en besprenkel met nog wat dressing. 

Bron: Kokos

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht