Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept salade met avocado en grapefruit

Dit is een elegant en toch eenvoudig voorafje waaraan wat
Zonnebloempitten zijn toegevoegd plus wat lijnzaadolie om het
omega 3-gehalte op te vijzelen. Wat voor bordje of schaaltje je ook
gebruikt, deze salade smaakt verrukkelijk.
 
VOOR 4 PERSONEN
2 middelgrote rijpe avocado’s
2 roze grapefruits
100 g rucola
 
VINAIGRETTE
1 theelepel heldere honing
3 eetlepels champagne -azijn
4 eetlepels lijnzaadolie
3 eetlepels
zonnebloempitten
zeezout en versgemalen
zwarte peper, naar smaak
 
Maak eerst de avocado’s klaar. Snijd met een scherp mes een avocado
doormidden, snijd om de pit heen en draai de twee helften uit elkaar.
Verwijder de pit en schil de twee helften. Doe hetzelfde met de tweede
avocado en snijd vervolgens het vruchtvlees in schijfjes en zet apart.
Maak de grapefruit klaar. Schil de grapefruit en verdeel hem in partjes.
Maak met een scherp mesje voorzichtig een kerf in elk partje en haal dan
het vliesje van het vruchtvlees. Herhaal dit met alle partjes.
Maak de vinaigrette. Klop de honing, de champagneazijn en de lijnzaad -
olie in een kom en voeg op het laatst de zonnebloempitten toe zodat
deze zoveel mogelijk heel blijven. Breng de vinaigrette op smaak met wat
zout en peper.
Leg een laagje rucola op elk bordje. Leg er afwisselend de halvemaantjes
grapefruit en avocado op in een ronde cirkel. Als je haast hebt, hoef je het
fruit niet op die manier te rangschikken maar het ziet er wel mooi uit.
Sprenkel er wat vinaigrette over en serveer direct.
 
 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht