Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept soep van radijsloof

Radijsjes behoren tot de wortelgroenten. Wist je dat alles eetbaar is van de radijs? Van de gekiemde zaden tot en met het loof. Radijzen kunnen roze, rood, wit of zwart zijn.

Soep van radijsloof met croutons 

Bereidingstijd 15 minuten - kooktijd 25 minuten

Ingrediënten - voor 4 personen

- het loof van 1 bosje radijs

- 1 sjalotje

- 2 kleine aardappels (bijvoorbeeld bintje)

- 30 g boter

- 5 dl groentebouillon

- 0,6 dl verse slagroom

- zout, peper

- oud stokbrood

- een paar ontkiemde radijszaden (eventueel)

Bereiding

1. Spoel het loof een paar keer af met koud water.

2. Pel en snipper het sjalotje. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken.

3. Smelt 15 g boter in een braadpan met een dikke bodem en fruit het sjalotje 3 minuten. Voeg het loof van de radijsjes toe en laat 2 minuten smoren. Voeg de groentebouillon en de aardappels toe. Laat 20 minuten koken.

4. Doe het loof van de radijsjes en de aardappels in de blender en pureer ze glad. Schenk er in een straaltje kookvocht bij tot de gewenste dikte. Voeg de slagroom toe en mix het mengsel opnieuw glad. Breng op smaak met zout en peper.

5. Snijd het oude brood in blokjes en bak deze in de rest van de boter knapperig en goudbruin.

6. Schep de soep in kommen. Strooi er de croutons over. Garneer met een paar plakjes radijs en ontkiemd radijszaad. Serveer onmiddellijk.

Bron: Groente & Fruit van A tot Z, geschreven door Sophie Dupuis-Gaulier.

Beeld: Guillaume Czerw

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht