Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept: trifle met verse vijgen & amandelen

Dit feestelijke dessert vind je in het nieuwe kookboek van Natascha Boudewijn: Share. In dit kookboek vind je eindeloos veel heerlijke vegetarische recepten, ingedeeld per seizoen. 

Als de tijd van de verse vijgen eindelijk daar is, genieten we er zo vaak mogelijk met zo veel mogelijk mensen van. Dit dessert is heel gemakkelijk te maken, zeker ook voor grote gezelschappen. Je kunt het op je gemak in de ochtend maken en er dan ’s avonds goede sier mee maken als dessert van een etentje met vrienden of familie. Een glaasje Pedro Ximenez is er dan erg fijn bij!

dessert voor 4 à 6 personen
(afhankelijk van het formaat van de glazen) glutenvrij (als het amandelbrood wordt weggelaten of vervangen door glutenvrije koekjes)

Ingrediënten

250 g verse vijgen, gewassen, steeltjes verwijderd, afgedroogd en in partjes gesneden
ca. 150 ml Pedro Ximenez-nectar (verkrijgbaar bij de slijter)
1 kaneelstokje
1 steranijs
1 tl vanille-essence
2 eieren van blije kippen, eigeel en eiwit gescheiden
150 g mascarpone
100 g Griekse yoghurt
100 g fijne kristalsuiker
50 g amandelbrood, in kleine stukjes gebroken
amandelschaafsel, geroosterd (als garnituur)

Bereiding

Verwarm de Pedro Ximenez met de vanille-essence, het kaneelstokje en de steranijs op laag vuur. Breng het net niet aan de kook en neem van het vuur. Leg de vijgen erin en laat circa 15 minuten marineren. Verwijder dan het kaneelstokje en de steranijs en laat de vijgen uitlekken. Klop intussen het eiwit stijf in een vetvrije kom.
 
Meng in een andere kom het eigeel met de mascarpone, de Griekse yoghurt en de fijne kristalsuiker. Vouw er vervolgens voorzichtig met een spatel de geklopte eiwitten doorheen; het moet een luchtige massa blijven. Vul mooie glazen met een paar stukjes vijg, breek er wat amandelbrood over en dek af met een laag van het yoghurtmascarponemengsel. Herhaal dit in laagjes tot de ingrediënten op zijn. Houd een paar partjes vijg apart om de trifle later mee te garneren.
 
Zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven en serveer met het geroosterde amandelschaafsel en de achtergehouden partjes vijg.

Op zoek naar meer vegetarische recepten? In Share vind je de lekkerste vegetarische recepten voor elke gelegenheid.

 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht