Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept Worteltaart

Een goede worteltaart is niet te versmaden. Wij zijn  dol op desserts, maar dan wel
een beetje anders. Want havermout, walnoten en worteltjes zijn toch hartstikke gezond? Nou... dan hoeven we ons niet schuldig te voelen over zo’n traktatie.
 
voor 10 vierkantjes
 
150 g bloem
100 g havermout
110 g donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel baking soda
½ theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
½ theelepel nootmuskaat
een snufje zout
25 g fijngehakte walnoten
35 g (donkere) rozijnen
1 theelepel xanthaangom (als je glutenvrije bloem gebruikt)
115 g gesmolten boter
1 ei
2 dl appelmoes
½ theelepel vanille-extract
4 middelgrote wortels, geraspt
een bakvorm van 20 x 28 cm, ingevet
 
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
 
Meng in een grote kom de bloem, de havermout, de suiker, de baking soda, het
bakpoeder, het kaneelpoeder, de nootmuskaat en het zout door elkaar. Voeg de
walnoten en de rozijnen toe, en zet de kom apart.
Klop in een andere kom de xanthaangom (als je die gebruikt), de gesmolten boter,
het ei, de appelmoes en het vanille-extract door elkaar. Schep de geraspte wortels
erdoor en roer vervolgens dit vloeibare mengsel door de droge ingrediënten.
Schep het beslag in de bakvorm en zet deze in de voorverwarmde oven gedurende
30 minuten of totdat een mes dat je in de worteltaart steekt, er schoon weer
uitkomt. Haal de bakvorm uit de oven en zet deze apart om geheel af te koelen,
voordat je de worteltaart in vierkantjes van dezelfde afmetingen snijdt.
 
 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht