Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept: Zoete aardappel bloemetjes

Dit recept uit het kookboek Zoete aardappel moet je proberen! Heerlijk als ontbijt of als onderdeel van een uitgebreide brunch. Het maakt een standaard gebakken eitje net even wat lekkerder, leuker en mooier. Met slechts 3 ingrediënten is dit gerecht zo klaar.

Ingrediënten
1 zoete aardappel
2 eieren
olijfolie

Toppings
klein bosje koriander, fijngehakt
snufje chilivlokken (of plakjes jalapeñopeper)
peper en zout naar smaak
Optioneel en niet op de foto: cheddar

Zo maak je de bloemetjes

Snijd de zoete aardappel met schil in zo dun mogelijke plakjes. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak de plakjes aan één kant tot ze zacht zijn, in ongeveer 5 minuten. Draai de zoete-aardappelschijfjes om en vorm twee bloemen.

De zoete-aardappelplakjes moeten elkaar overlappen. Houd in het midden een kleine uitsparing, het formaat van iets meer dan 1 eigeel. Breek de eieren boven deze uitsparing en bak totdat de zoete aardappelen gaar, zacht aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant, zijn en het ei gaar is. Voeg eventueel kaas toe, bak nog een minuut mee zodat deze lekker gaat smelten.

Voeg je favoriete toppings en naar smaak peper en zout toe.

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht