Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept zomerse salade

Deze elegante zomerse salade haalt het beste uit de koolrabi naar boven met haar radijsachtige knapperigheid. En het is in een paar minuten te maken! Vermijd de hele grote koolrabi’s – ze zijn te hard en niet zoet genoeg om rauw te eten. 
 
 
Ingrediënten:
Voor 4
2 middelgrote of 3 kleine koolrabi’s
50 gram harde geitenkaas
Paar takjes tijm, alleen de blaadjes, gekneusd of grof gesneden
Sap van ½ citroen
2 el koolzaad of extra vergine olijfolie
Zeezout en versgemalen zwarte peper
 
Schil de koolrabi en snijd er met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van. Verdeel de plakjes over 4 borden of een grote platte schaal, waarbij je ze overlapt zodat ze bijna de hele schaal bedekken. 
 
Strooi er de tijm over, knijp er wat citroensap overheen en sprenkel er wat olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper en dien op. 
 
 
Lees meer heerlijke recepten met groente in: Veggie! Hugh Fearnley-Whttingstall 
 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht