Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

- Chakra -

Reiki voor iedereen

Diane Stein schreef in 1995 De kern van Reiki een grensverleggend boek. Nu in frisse herdruk verschenen en nog steeds hét handboek over Reiki. Het boek heeft veel opzien gebaard, omdat de auteur de geheime Reikisymbolen beschrijft en deelt. Zodat de kennis over deze oeroude, eenvoudige en effectieve manier van healing algemeen beschikbaar is geworden.

reiki, Diane SteinJarenlang was kennis over Reiki maar voor weinigen voorhanden. Wie in de jaren '80 van de vorige eeuw de beginnerstraining Reiki volgens het traditionele Usui-systeem wilde volgen, was daarvoor 150 dollar kwijt. Reiki II – het vervolg – kostte 600 dollar en de Reiki III mastertraining maar liefst 10.000 dollar. Zonder dit officiële traject geen kennis over Reiki. Tot Diane Stein daarin verandering besloot aan te brengen.

Hoge kosten Reikitraining immoreel

Diane Stein vond de hoge kosten immoreel in een wereld waar de nood zo hoog is. Zij maakte het tot haar missie om Reiki te demystificeren. Ze wist enkele beoefenaars van Reiki te overtuigen van haar gelijk. Ze werd ingewijd in deze healingmethode en omzeilde het officiële traject. Vervolgens schreef ze in De kern van Reiki alle kennis over Reiki op – ook over de het inwijdingstraject en hoe dat uit te voeren!

Wat is Reiki precies?

Reiki is een energetische healingmethode. Het woord Reiki betekent universele levenskracht. Het idee? Al wat leeft bevat levensenergie (Ch'i of Ki genoemd). Naast een fysiek lichaam hebben we niet-zichtbare, energetische lichamen. Die bestaan volledig uit Ki. Net als in ons fysieke lichaam dingen mis kunnen gaan (ziektes), kan dat ook gebeuren in onze energetische lichamen (blokkades, verstoringen). Het universum is doordrenkt van Ki, afkomstig uit een onuitputtelijke, Goddelijke Bron van levensenergie. Tijdens een Reikibehandeling slaat de behandelaar een brug tussen cliënt en Bron.

Reiki I, II en III

Reiki kan beoefend worden op drie niveaus: Reiki I, II en III. Om Reiki te leren, moet je ingewijd worden door een leraar. Wil je niet de dure opleidingskosten betalen? Zoek dan een leraar die werkt volgens de missie en methode van Diane Stein. Reiki-I kun je al leren in één cursusdag. De Reiki II en vervolgens III-inwijding en -symbolen – die in De kern van Reiki staan afgedrukt! – vergroten de kracht en de scherpte van genezing door handoplegging. De helende kracht in je handen wordt maximaal. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet zelf Reiki te leren maar wel om je te laten behandelen door een Reikibeoefenaar.

Wat gebeurt er tijdens een Reiki-behandeling?

Tijdens een Reikibehandeling zal de behandelaar zijn of haar handen op bepaalde punten van je lichaam leggen. Deze Reiki-handposities komen in eerste aanleg overeen met de chakra's. Er wordt geen druk uitgeoefend, de handen worden alleen neergelegd. Via handoplegging stroomt de energie uit de Goddelijke Bron in je lichaam. Zo word je als het ware opgeladen via de Bron. Het kan zijn dat je dit waarneemt en sensaties ervaart, maar dat hoeft niet. De energie gaat daarheen waar het nodig is. De behandelaar is niet meer dan een medium. Reiki is ook ideaal voor zelfbehandeling. In De kern van Reiki staat exact hoe dat moet.

Wat levert Reiki op?

Reiki-energie heelt de totale mens. Of de oorzaak nu op het fysieke, mentale of emotionele vlak ligt. Reiki helpt als iemand ziek is, pijn heeft of emotioneel uit balans is. De energie verlicht pijn, ontspant strakke spieren en brengt rust.
 
Wil jij Reiki proberen? Bestel dan nu De kern van Reiki
 

Beoordeel dit artikel

(20 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht