Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Rumi: De Liefdesbrief

De grote Perzische soefidichter en mysticus Rumi (1207-1273) raakt mensen nog steeds diep in het hart met zijn verhalen en parabels. Rumi-kenner Wim van der Zwan verzamelt en vertaalt de wijsheden van Rumi. Zo kunnen wij acht eeuwen later nog steeds van Rumi leren hoe wij werk kunnen maken van ons eigen leven. Vers van de pers is de prachtige bundel De liefdesbrief. Als je op zoek bent naar zingeving en inhoud wilt geven aan je leven, dan hoort dit boekje zeker in je boekenkast.
 
Rumi was een rasverteller. De verhalen welden in hem op. Hij gebruikte ze als onderricht aan zijn leerlingen. Alle verhalen hebben een boodschap over hoe je je leven op een zinvolle manier kunt invullen. Rumi's beroemdste boek, de Masnavi stond dan ook in elk Perzisch huisgezin naast de Koran. De verhalen uit De liefdesbrief komen uit dit boek.

Rumi is tijdloos
Nog steeds zijn de uitspraken en teksten van Rumi zeer geliefd. Ook in het westen. De kracht van de boodschap is namelijk tijdloos. Ook anno 2015 weet hij je beslist te inspireren. Daarbij zet Rumi zijn toehoorders graag op het verkeerde been. Veel verhalen lopen net of zelfs totaal anders dan je halverwege zou voorspellen. Dat werkt zeer verrassend. En ook daarom werken die verhalen beter dan een theoretische verhandeling, die uitsluitend het intellect uitnodigt tot luisteren:
 
'Liefdesbrieven zijn van alle tijden, daar is niets vreemds aan. Maar hoe de schrijver van de liefdesbrief uit dit verhaal ermee omgaat, is wel vreemd. Luister maar.'
 
De kracht en tijdloosheid maakt deze bundel tot een prachtig cadeau. Voor jezelf of een ander. Bestel daarom nu De liefdesbrief in onze webshop voor slechts € 9,95.
 

Beoordeel dit artikel

(22 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht