Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Spiritualiteit ontwikkelen

Spiritualiteit ontwikkelen: hoe doe je dat? Er zijn een paar eenvoudige, spirituele waarheden die ons helpen de hoogte- en dieptepunten van het leven te doorstaan. Paul Ferrini definieert acht van deze spirituele, universele waarheden. Deze technieken zullen je ondersteunen in je spirituele ontwikkeling. Wij beschrijven er hier drie.

Hou van jezelf

Liefde van anderen komt en gaat. Het is voorwaardelijke liefde: mensen houden van ons omdat we op dat moment aan hun behoeften voldoen. De echte Bron van liefde bevindt zich echter diep in onszelf.

Het is onze natuur om te hebben. Wat we niet begrijpen, is dat liefde begint en eindigt in ons eigen bewustzijn. Als we onszelf geen liefde geven, kunnen we ze ook niet aan anderen geven. Om liefde te ontvangen moeten we haar geven. En om haar te geven, moeten we haar ontvangen. Hou dus van jezelf.

Wees jezelf

We zijn hier om te zijn wie we zijn. Maar we verraden onze innerlijke blauwdruk meestal al als we nog jong zijn. Ouders en andere gezaghebbende figuren hebben hun eigen plan voor ons leven. Wij willen het hun naar de zin maken en wijken af van onze bestemming. Maar we zijn hier om onszelf te zijn, niet om hen te zijn.

Dus spiritualiteit ontwikkelen doe je ondermeer door jezelf te zijn. Hoe weet je wie je bent? Door jezelf telkens af te vragen: is dit in harmonie met wie ik ben? Met andere woorden: is deze gedachte, dit gevoel of deze handeling een weerspiegeling van mijn unieke gaven/ talenten/temperament of is het een verlangen om het iemand anders naar de zin te maken?

Wees verantwoordelijk

We maken allemaal fouten, heel veel fouten. We moeten daarom allemaal vergeven en vergeving ontvangen. Als we niet onze fouten erkennen en ervan leren, leven we in ontkenning. Waarom is het zo moeilijk om onze fouten toe te geven? Omdat we denken dat we het doelwit worden van aanvallen van anderen als we onze fouten erkennen.

Als we echter geen verantwoordelijkheid nemen voor onze fouten, komen we niet in onze creatieve kracht. Leer dus van je fouten en wees daarbij zacht voor jezelf. Steeds wanneer je jezelf of iemand anders vergeeft, maak je vaart en bouw je kracht op. Zo ontwikkel je je spiritualiteit.

Jij – en jij alleen – bent verantwoordelijk voor alles wat je voelt en alles waarvan je gelooft dat het waar is. Je bent verantwoordelijk voor de woorden die je zegt en de dingen die je doet. Niemand anders is verantwoordelijk voor een van die dingen.

Wil jij ook je spiritualiteit ontwikkelen? Je angsten overwinnen? Je talenten ontdekken? Een leven leiden vol betekenis en kracht? Lees dan alle spirituele technieken die spiritueel leraar Paul Ferrini samenvat in De sleutels tot het paradijs. Een boek vol wijsheid én praktische oefeningen om de inzichten in je dagelijks leven te integreren.

Bestel nu De sleutels tot het paradijs in onze webshop!

Foto: Thinkstock

Beoordeel dit artikel

(8 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht