Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

- Boeddhisme -
 • Boeddhisme voor moeders

  Ontspannen moeder zijn? Het kan! Met deze tips uit Boeddhisme voor moeders!

  Lees verder

 • De boeddha over geluk

  In het boeddhisme ligt er veel nadruk op lijden. Juist als je lijdt, kun je je tot het boeddhisme richten voor hulp. Juist door de pijn in je hart, is er communicatie mogelijk. En via die communicatie, kun je geluk vinden.

  Lees verder

 • De boeddha over rust

  Ons denken lijkt onophoudelijk door te gaan. En ons doen eigenlijk ook. Volgens het boeddhisme is hier in vier stappen wat aan te doen. De belangrijkste: stoppen!

  Lees verder

 • De rafelrandjes zien

  Het leven is gecompliceerd. Als je het nieuws kijkt, lijkt het somds alsof er alleen maar ellende in de wereld is. We proberen dit te relativeren. Maar zien we wel de werkelijkheid? In Boeddhisme in alle eenvoud laat auteur Steve Hagen het licht van de Boeddha hierover schijnen.

  Lees verder

 • In de voetsporen van de Boeddha

  Ben jij geïnteresseerd in het boeddhisme? In In de voetsporen van de Boeddha krijg je een schitterende inleiding in het boeddhistische gedachtegoed. Wij geven je vast een voorproefje.

  Lees verder

 • Oefening: leren bewust te zijn

  Als we onszelf konden leren volledig aanwezig te zijn in het nu en onze eigen ‘nu-heid’ te onderzoeken, in plaats van steeds opnieuw de oude verhalen uit het verleden te herkauwen of de toekomst aan het plannen te zijn, dan zouden we veel meer plezier in ons leven hebben, en zelfs momenten van ongekende gelukzaligheid.

  Lees verder

 • Top 5 kalmeren volgens de Boeddha

  Je lichaam en geest kunnen op verschillende manieren tot rust komen. Dit zijn de 5 fasen van kalmeren volgens de Boeddha.

  Lees verder

 • Vergankelijkheid en boeddhisme

  Je leven, geest, lichaam: ze veranderen, altijd. Hoe kun je het beste omgaan met deze veranderingen en vergankelijkheid volgens het boeddhisme?

  Lees verder

 • Vier edele waarheden

  Vier edele waarheden uit het Boeddhisme: wat is volgens boeddhisten de oorzaak van het lijden?

  Lees verder

 • Voorproefje: In de voetsporen van de Boeddha

  Thich Nhat Hanh geeft in zijn boek In de voetsporen van de Boeddha een fijne inleiding in het boeddhistisch gedachtegoed. Ben je benieuwd naar dit boek? We geven je alvast een voorproefje van het eerste hoofdstuk uit dit boek.

  Lees verder