Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh (1926) is een van de bekendste spirituele leraren van onze tijd. Hij werd geboren als Nguyen Xuan Bao in Vietnam. Hij werd zenmonnik toen hij zestien was en nam de naam Nhat Hanh aan. De toevoeging Thich is een aanspreektitel (vergelijkbaar met ‘eerwaarde’) en geeft aan dat hij boeddhist is.

Aan het begin van de jaren 60 richtte hij The School of Youth for Social Service (SYSS) op, waarin jonge vrijwilligers meehielpen bij de wederopbouw van scholen en ziekenhuizen die verwoest waren door de Vietnamoorlog. Thich Nhat Hanh richtte vervolgens, ondanks ernstige politieke tegenwerking, ook een boeddhistische universiteit, een uitgeverij en een tijdschrift voor vredesactivisten op.

In 1966 werd hem bij terugkeer van een reis naar het Westen de toegang tot Vietnam geweigerd. Dat was het begin van zijn ballingschap. Vanaf dat moment zette hij zich nog meer in voor het einde van de Vietnamoorlog.

In 1982 richtte hij Plum Village, een meditatiegemeenschap in Frankrijk op. Na ruim 40 jaar ballingschap bezocht hij in 2004 en 2008 Vietnam, waar hij retraites leidde en boeddhistische leiders ontmoette. Sinds 1994 heeft hij ruim 40 boeken geschreven.

Van Thich Nhat Hanh is verschenen:

In de voetsporen van de Boeddha

Het hart van Boeddha’s leer

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht

Tags

Dit vind je misschien ook leuk