Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Thuiskomen in je eigen natuur

Je hebt het druk en je hoofd is onrustig. Er is iets waar je niet je vinger op kunt leggen. Het gaat niet slecht met je, maar ook niet echt goed. Je voelt je ontaard. Terugkomen in je eigen natuur is hierbij heel belangrijk. Maar hoe doe je dat?

Ontaard gevoel

Een ontaard gevoel is heel vervelend. Het is een gevoel van onrust en van onvrede. Volgens filosoof en spiritueel therapeut Pamela Kribbe is het belangrijk om minder te denken en te moeten. Volgens Pamela moeten we vertrouwen op onze oorspronkelijke voelende aard. Op die manier creëer je meer balans en geluk in je leven. 

Verdiepend contact met de natuur

Pamela Kribbe maakt een verschil tussen de natuur in ons, en de natuur buiten ons. Een verdiepend contact met deze natuur, brengt een levendige en lichte vorm van spiritualiteit voort. Deze spiritualiteit verbindt hemel en Aarde. In het boek Ode aan Aarde, ode aan jou laat Pamela Kribbe je deze vorm van spiritualiteit zien. Het contact met de natuur is zo belangrijk, omdat het een gevoel van oergeborgenheid geeft. En juist dit gevoel lijkt in de moderne wereld verloren te zijn gegaan.

Hoe herstel je het contact met de natuur?

Het gevoel van oergeborgenheid is belangrijk om terug te vinden. Op die manier herstel je het contact met de natuur. En kom je als het ware thuis in je eigen natuur. Het is belangrijk om te beseffen dat dit contact niet zomaar herstelt is. Als jij tegen lastige zaken aanloopt in het leven of zware beproevingen hebt ondergaan, kan het belangrijk zijn om hier professionele hulp bij te zoeken. Heb je vooral het onrustige gevoel? Dan kan het je al helpen om je meer bewust te worden van de natuur om je heen.

Breng de oergeborgenheid terug in je herinnering

In Ode aan Aarde, ode aan jou laat Pamela Kribbe een korte oefening van bewustwording zien:

"Om je deze oergeborgenheid in herinnering te brengen, kun je kijken naar de natuur om je heen: naar de seizoenen, naar hoe deze zich vanzelf voltrekken. Je kunt ook kijken naar de planten en de dieren, die het ritme van hun leven volgen. Je kunt luisteren naar het ruisen van de wind en het klateren van een watertje.

Op deze manier kan je even in herinnering gebracht worden dat de belangrijkste dingen in het leven vanzelf gaan en je vanuit de natuur worden aangereikt. Die natuur is er om je heen, én in jouzelf. Jij bent deel van de natuur en jij hebt zelf ook een natuur."

Wil je je meer verdiepen in de kracht van de natuur? Lees dan het boek van Pamela Kribbe Ode aan Aarde, ode aan jou. Je koopt hem hier.

Beoordeel dit artikel

(5 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht