Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Tips voor eerlijke kleding

De kledingindustrie is een bedenkelijke miljoenenbusiness. Dikke kans dat voor de leuke rokjes, soepel jeans en trendy truitjes in jouw kledingkast mensen in arme landen zijn uitgebuit. En ook het milieu heeft er zwaar onder te lijden. Met de productie van katoen bijvoorbeeld is ontzettend veel water en gif gemoeid. Dat kan beter! Eerlijk, duurzaam en verantwoord. Deze vijf tips van Marieke Eyskoot helpen je op weg. Zij is auteur van Talking Dress, een fantastisch boek over eerlijke kleding.

1. Koop eerlijke kledingmerken

eerlijke kledingEerlijke kleding bestaat uit kleren van duurzame materialen die onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt. Geen kinderarbeid, geen dwangarbeid. Je vindt een mooi overzicht van eerlijke kledingmerken en winkels in het boek Talking Dress - Vertelt je alles over eerlijke kleding (en lifestyle). Ook kun je de shop- en inspiratiegids Talking Dress gratis downloaden als iPhone of Android app.

2. Kijk uit met wassen en drogen

Was niet te vaak, te heet of met een te lege trommel. Strijk alleen als het echt moet, hang je kleren in de badkamer terwijl je onder de douche staat in plaats van ze naar de stomerij te brengen. Gebruik geen wasdroger. De impact op het milieu van onze nazorg is veel groter dan die van de productie en distributie van onze kleren samen.

3. Kies kwaliteit boven kwantiteit

Heb je echt vijfentwintig jurken, vijftig shirtjes en twintig paar schoenen nodig? Je kunt ook minder kopen, maar beter. Liever één prachtige en duurzame broek die zich goed laat combineren met andere kledingstukken, dan drie paar goedkope en met gif geproduceerde jeans van een kledingketen. Zo bespaar je op je portemonnee en belichaam je de fair fashion lifestyle.

4. Doe het zelf

Ruil, (ver)maak, re-style, deel, brei, combineer en wees creatief met wat je hebt - er is iets voor iedereen! En eerlijke kleding hoeft niet heel duur, moeilijk of suf te zijn! Sterker nog: op deze manier creëer je een compleet eigen stijl.

5. Winkel slim en pas op voor koopjes

Als je impulsief je slag denkt te slaan in de uitverkoop, roep jezelf dan even een halt toe. Stel jezelf vragen als: 'Zie ik mezelf dit over tien jaar nog dragen?', 'Kan ik dit goed combineren met wat ik al heb?', 'Is er een duurzaam alternatief beschikbaar? of 'Maakt het me heel blij?'. Zo kun je verantwoorde keuzes maken die bij je passen.
 
Bestel nu Talking Dress - Vertelt je alles over eerlijke kleding (en lifestyle) van Marieke Eyskoot en vergroen je garderobe! Marieke Eyskoot maakt het makkelijk en leuk om goed te doen en er tegelijkertijd geweldig uit te zien.
 

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht