Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Toast met groene groenten en gepocheerd ei

Een heerlijk recept uit Slow van Georgina Hayden. Perfect als brunchrecept of op een luie zondagochtend.

"Voor mij is dit echt troosteten. Iedere keer moet ik mezelf tegenhouden om de groentes niet direct uit de pan te eten. Gebruik het liefst een bladgroente uit het seizoen: spinazie, boerenkool, snijbiet en palmkool zijn hier allemaal lekker. Ga je voor spinazie, kies dan wel voor wilde variant; de kleinere blaadjes van gewone spinazie slinken zo erg dat er bijna niets van over blijft. En dat zou jammer zijn."

VOOR 1

125 g gemengde bladgroente, zoals wilde spinazie, boerenkool,snijbiet of palmkool
paar takjes dille
1 sjalot
2 tenen knoflook
klontje roomboter
75 ml slagroom
zeezout en versgemalen zwarte peper
nootmuskaat
5 g zachte kaas, zoals geitenkaas of blauwe kaas
1 groot ei
1 flinke snee zuurdesembrood
extra vierge olijfolie
½ citroen
1 theelepel (zelfgemaakte) dukkah

BEREIDING

Was de groentes, verwijder eventuele harde nerven en snijd sommige bladeren fijn en andere juist grof. Verwijder de steeltjes van de dille en snijd de rest fijn. Pel en snipper de sjalot. Pel de knoflook en hak 1½ teen fijn. Doe de boter in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag en zet op middellaag vuur. Fruit de sjalot en knoflook 10 minuten tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Voeg de gesneden bladgroentes toe, roer en leg het deksel op de pan. Draai het vuur laag en stoof de groentes 10 minuten tot ze gaar zijn. Zet ondertussen een klein pannetje met gezouten water op hoog vuur en breng aan de kook.Roer de slagroom en dille door de gare groentes en bestrooi met zout en peper. Rasp er wat nootmuskaat over. Verkruimel de kaas over de groentes en haal de pan van het vuur. Pocheer het ei in het kokende water – ik kook de mijne 3 minuten zodat de dooier nog vloeibaar is. Rooster het brood.Leg het brood op je bord, wrijf het in met het halve teentje knoflook dat nog over is en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Schep de romige knoflookgroentes erop en knijp er wat citroensap over. Leg het gepocheerde ei erop en bestrooi met de dukkah. Eet smakelijk!

Dit recept komt uit Slow van Georgina Hayden. Je koopt het boek hier!

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht