Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5 boekentips voor rust

Het kan heel fijn zijn om je hoofd even helemaal leeg te maken. Iedereen heeft zo zijn eigen rituelen om rust te creëren: een weekendje weg, een lange wandeling door het bos of een taart bakken bijvoorbeeld. Ook het lezen van een boek kan je helemaal doen ontspannen. Wij zetten vijf boekentips voor rust voor je op een rijtje.

Simply daytox 

Breng rust in de hectiek van de dag. Met Simply daytox leer je terug te gaan naar de basis. Je leert te versimpelen op alle vlakken: van voeding tot opruimen. Met het zevendaagse eet- en leefprogramma leer je eenvoudiger koken, eten en leven. Je vertraagt, ruimt op en krijgt inzicht in wat essentieel is voor jouw persoonlijke gezondheid en geluk. Daardoor krijg je tijd, helderheid en een gevoel van ruimte en rust. Je ontspant en leert van je leven te genieten.

Ik wil rust

Creëer ruimte voor jezelf in de hectiek van onze 24-uursmaatschappij. Leer mindful te leven, en zie je gezondheid vooruit gaan, je relaties verbeteren en je prestaties op werk verbeteren. Ik wil rust bevat tips voor ademhalingstechnieken, meditatie- en visualisatie-oefeningen om rust te creëren op je werk, op school en thuis. 

Zonder stress 

Voorkom ongezonde spanning en ruim stress uit de weg. davidji beschrijft in Zonder stress succesvolle technieken om je stress aan te pakken. 

Retreat yourself 

In Retreat yourself geeft Willemien van Egmond praktische tips om rust in je hoofd te krijgen, je dromen te verwezenlijken, je lichaam te ontspannen, gezond te eten en je huis op een prettige manier in te richten.

Ik wil slapen 

Slaap is de ultieme vorm van rust. Maar soms lig je te tobben en kom je maar niet in slaap. Het is moeilijk om te achterhalen wat je uit je slaap houdt. Ik wil slapen laat je begrijpen hoe je slaap werkt. Op die manier werk je aan het krijgen van een beter slaappatroon. Door onder andere praktische voedingstips en adviezen om tot rust te komen, werk je toe naar een betere nachtrust. 

Heb jij een boek waarvan je helemaal tot rust komt? Laat het ons weten op Facebook!

Beoordeel dit artikel

(5 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht