Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5: gezonde lunch inspiratie

Gezond eten betekent variëren. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Ben je op zoek naar inspiratie voor een lekkere, maar gezonde lunch? Wij geven je vijf tips voor healthy variaties op je standaard lunch!

1. Vervang je brood

Wissel je standaard bammetje eens in voor iets anders. Rijstwafels heb je in allerlei soorten, zoals speltwafels, boekweitwafels of quinoawafels. Deze zijn tegenwoordig bij de supermarkt te verkrijgen, of bij natuurvoedingswinkels. Maak zelf deze gezonde crackers van sesamzaad of deze crackers van rauw vlaszaad

 2. Zelfgemaakte soep

Als het buiten kouder wordt, is niets zo lekker als een warm soepje. Dit maak je natuurlijk lekker zelf! In voorverpakte soepen zit vaak veel zout en zelfs suiker. Inspiratie voor gezonde soep vind je in Honestly Healthy. Of deze bijzondere bietensoep uit Green Delicious.

 3. Eet meer groen

Salade als lunch niet vullend? Wel als je er genoeg lekkere én gezonde ingrediënten doorheen doet! Denk aan kikkererwten, linzen, avocado en noten. Avocado bevat gezonde vetten en zorgt voor een verzadigd gevoel. Probeer deze salade met avocado en grapefruit. Of maak thuis deze couscous salade met paprika als diner en neem de dag erna de restjes mee voor de lunch.

 4. Gezonde smoothies

Een groen sapje bij de lunch is super healthy! Een gezonde smoothie zorgt ervoor dat je ongemerkt heel veel groente (en dus vitamines) binnenkrijgt. Combineer groentes zoals spinazie, avocado of boerenkool met je favoriete fruit. Dit groene sapje is bijvoorbeeld rijk aan vitamine A, vitamine K en calcium. Dit recept voor een groen sapje is goed voor de spijsvertering én laat je huid stralen! 

 5. Exotisch lekker

Inspiratie voor de lunch haal je uit het buitenland. Neem een kijkje in de Vietnamese keuken en probeer deze mangoloempia’s met avocado. Of deze Indiase pannenkoekjes met kikkererwtenmeel.

Beoordeel dit artikel

(6 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht