Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5 gezonde variaties op de oliebol

Ben je op zoek naar een gezond alternatief voor oliebollen? Dan ben je misschien op zoek naar iets wat niet bestaat... Oliebollen zijn namelijk helemaal niet zo heel ongezond als we vaak denken! Mocht je toch een keer wat anders willen, dan vind je hier 5 tips voor variatie.

Oliebollen zijn vet, dat wel. Dus je moet er niet te veel van eten. Toch is een oliebol bijvoorbeeld per 100 gram gezonder dan een eierkoek. Er zitten minder suikers in en minder calorieën in een oliebol. Let er bij het kopen of maken van oliebollen op in wat voor vet ze zijn gebakken. De beste oliebollen worden gebakken in vloeibaar frituurvet. Vraag er bij de oliebollenkraam dus naar in wat voor vet ze de bollen bakken. En als je ze zelf bakt dan maak je ze natuurlijk ook in vloeibaar vet.

Om te zeggen dat oliebollen gezond zijn gaat misschien een beetje ver. Er zitten namelijk weinig voedingsstoffen in. Maar vergeleken met andere hapjes op oudejaarsavond zoals de appelflap, is een oliebol de beste keuze.

Wil je toch iets anders maken op oudejaarsavond? In deze vijf boekjes vind je leuke recepten voor een alternatief voor oliebollen.

1. Bagels – Maak een bagel met rozijnen en kaneel of met chocolat chips. Met een lekkere zelfgemaakte roomkaas is je snack helemaal af. Niet alleen voor kinderen om van te smullen...

2. Havermout – Wist je dat je van havermout ook lekkere gebakjes kunt maken? Wat dacht je van havermoutmuffins met vijgen en zomerfruit, smullen maar!

3. Mug Cakes – Snel klaar en toch origineel. Deze eenpersoonscakejes zijn super veelzijdig, denk aan mug cakes met amandel en peer of een mug cookie met citroen-maanzaad. Ook handig is dat je ze echt op het aller-allerlaatste moment kunt maken.

4. De Hollandse pot – Als variatie op oliebollen zijn de typisch Nederlandse lekkernijen uit dit boekje ook heerlijk. Zoals Bossche Bollen of Zeeuwse bolussen. Ze horen niet helemaal in dit rijtje thuis, want echt gezond kun je natuurlijk niet noemen...

5. Eiwitrijk – De wafels en superfoodbrownies uit dit boekje zijn om je vingers bij af te likken. Net als alle andere recepten eigenlijk. En ook nog eens eiwitrijk!

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht