Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5 mythes rond meditatie

Wanneer je net begonnen bent met mediteren, kan het zijn dat je tegen bepaalde mythes aanloopt rond meditatie. Met deze basismythes krijgt iedereen te maken bij zijn pogingen om serieus te gaan mediteren. Het kan zelfs zo lopen, dat je door deze vooroordelen stopt met mediteren. Als je deze mythes kunt accepteren als wat ze zijn – mythes – zal je volgens meditatiegoeroe davidji ervaren dat je het mediteren gemakkelijker weer oppakt.

1. Het eerste wat je moet doen is alle gedachten uit je hoofd jagen, of ze in elk geval het zwijgen opleggen.

Wees gerust. Je hebt ongeveer 60.000 tot 80.000 gedachten per dag, die kan je echt niet zomaar uitzetten. Dus probeer dat ook maar niet. Laat de gedachten toe en behandel ze als wolken. Laat ze binnenstromen, maar ook weer weggaan. Laat de gedachten stromen, maar probeer rustig steeds terug te gaan naar je mantra. Als je elke dag mediteert zul je merken dat de schommelingen van  je geest meer en meer tot rust komen.

2. Er moet iets speciaals gebeuren tijdens het mediteren

Dit kan maar moet helemaal niet. Gelukzalige, kalmerende en fijne ervaringen kunnen zich zeker voordoen, maar het is geen vereiste en ook niet je doel. Als het toch gebeurt: geniet er dan van. Een succesvolle meditatie is er een die je doet, maar er zijn geen speciale tekens van een geslaagde meditatie. Doe het gewoon, en geniet ervan!

3. Ik denk niet dat ik het goed doe

Het antwoord is ja. Je doet het goed! Je bent zelf je grootste criticus, dus maak het jezelf gewoon wat makkelijker. Probeer niet, laat los. Geef je over aan het onbekende. Geef je over en je leven zal groeien en bloeien.

4. Als ik lang genoeg mediteer, zal ik verlichting bereiken

In je diepste wezen, in je diepste kern, ben je verlicht geboren en zul je verlicht sterven. Onder alle lagen die je hebt aangeleerd in het dagelijks leven, zit die kern nog steeds. Dus verlicht word je niet, dat ben je al. Mediteren helpt om dit te beseffen. Na elke meditatie zul je steeds meer ontwaken tot je verlichte zelf.

5. Als ik mediteer, ben ik een superieur mens, omdat ik spiritueel ben

Meditatie is een geschenk dat je jezelf elke keer dat je mediteert geeft. Het is ook een geschenk dat je aan de wereld om je heen geeft. Dagelijks mediteren maakt je niet beter dan een ander. Het geeft je dieper en vaker contact met je bron, je hoogste kracht, je universaliteit, je innerlijke rust en stilte. Hoe meer je je kunt afstemmen op dat zuivere aspect van jezelf, hoe gemakkelijker je jezelf in andere kunt zien en anderen in jezelf.

Wil je meer weten over mediteren? Lees dan het boek De geheimen van meditatie van davidji

Bron: De geheimen van meditatie

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht