Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5 ontdek je totemdier

Een totemdier is een dier met het fenomeen en de energie waarmee je je hele leven grote affiniteit voelt. Totemdieren en hun voorstellingen kun je gebruiken als een middel om meer over jezelf te weten te komen. 

​Met behulp van totemdieren verschaften priesters en priesteressen zich vroeger toegang tot de geestelijke wereld. Ze bootsten het dier na in hun houding, kleding en dans. Het waren middelen om de achterliggende energie ertoe te bewegen zich in de gedaante van het dier te manifesteren in de wereld en werkzaam voor hen te zijn. Het dier werd hun totem: hun kracht of medicijn. Het vormde dus eigenlijk een symbool voor een specifieke vorm van energie. 

​Jij kunt ook toegang krijgen tot diezelfde energieën. In ​De mythische kracht van dieren leer je de taal van de natuur te verstaan en open te staan voor de geheimen van de natuur. De eerste stap is om na te gaan wat jouw totemdieren kunnen zijn. Dit leer je met behulp van bepaalde technieken uit het boek. De meeste van die technieken zijn heel makkelijk. Ze houden vooral in dat je opmerkzamer waarneem en je verbeeldingsvermogen inschakelt. 

5 tips om erachter te komen wat jouw totemdier is

Het hele proces van het ontdekken van je totemdier, heeft Ted Andrews opgeschreven in zijn boek De mythische kracht van dieren​Hier geven we je vast 5 tips om vast te stellen wat jouw totemdier zou kunnen zijn. Je kunt het beste beginnen door na te gaan voor welke dieren je in het verleden de grootste belangstelling hebt gehad. In welke periode was die interesse het sterkst? Vervolgens gebruik je onderstaande tips om erachter te komen welke dieren vermoedelijk totems voor jou zijn.

1. Welk dier of welke vogel heeft je altijd gefascineerd? Je voelt je aangetrokken tot het dier waarmee je de meeste overeenkomsten hebt. Dieren die je fascineren, hebben je iets te leren.


2. Wanneer je naar de dierentuin gaat, welk dier wil je dan het liefst of het eerst zien? Vooral op jonge leeftijd is dit een belangrijke aanwijzing. Kinderen zijn van nature gevoeliger en herkennen makkelijker welk dier belangrijk voor hen is. 


3. Welk dier of welke dieren zie je het vaakst wanneer je in de natuur bent? Heb je ooit dieren in het wild ontmoet? Elk dier dat je tegenkomt, of het nu in de stad is of in het wild, is belangrijk voor je. Je kunt van dat totemdier bijvoorbeeld leren hoe je in een bepaalde omgeving kunt overleven. 


4. Heb je wel eens dromen met dieren erin of ben je bepaalde dierendromen nooit vergeten? Dit is vooral belangrijk als de dromen terugkeren, of het dier erin dat doet. Bij kinderen zijn de verschijnende dieren vaak speciale totemgeesten


5. Welk dier jaagt je de grootste schrik aan? Waar je erg bang voor bent, is vaak iets waarmee je in harmonie moet leren komen. Slaag je daarin, dan wordt je angst een kracht. Sommige sjamanen geloven dat angsten de gedaante van dieren aannemen. Pas wanneer je zo'n dier zonder angst kunt aanhalen, beginnen zijn krachten vòòr je te werken. Zo'n soort dier noem je een schaduwtotem.  

Nieuwsgierig geworden? Je leest alles over de functie van totemdieren en over het proces om je totemdier te ontdekken in De mytische kracht van dieren. Bestel hem hier!

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht