Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5 ontspanning

Ontdek hoe je zo ontspannen en licht mogelijk kunt leven. Waar je ook staat of bent op dit moment in je leven of hoe je je ook voelt: het wordt altijd beter als je ontspannen bent. 

Wanneer je fysiek en geestelijk ontspannen bent, voel je alles beter vanuit je hart. Daardoor kun je bijvoorbeeld betere beslissingen nemen. Je creëert en ervaart meer innerlijk geluk. Daarnaast helpt ontspanning om vanuit een hoger bewustzijn te leven, waardoor je meer in contact staat met je ziel. Je voelt beter wie je bent, waar je bent en wat je ware verlangens zijn.  
 
De beste manier om te ontspannen is een goede nachtrust. Na een goede nacht slaap heb je weer energie voor een nieuwe dag. Toch lukt het misschien niet om altijd makkelijk in slaap te komen. Met deze tips ga je helemaal ontspannen je bed in. Om er de volgende ochtend al net zo relaxed weer uit te komen!
 
 
1. Houd een dagboek bij, waarin je vlak voor het slapen de dag van je afschrijft en belangrijke dingen nog even opschrijft. Zo voorkom je dat je gaat liggen tobben in bed en maar niet in slaap valt.
 
2. Stop een uur voordat je gaat slapen met tv-kijken en met het gebruiken van je computer, tablet of smartphone. De straling van deze schermen werkt als cafeïne. Wen jezelf aan om deze apparaten niet meer te gebruiken, en je zult merken dat je een betere nachtrust hebt.
 
3. Ga lekker in bad of onder de douche. Zo went je lichaam alvast aan een ontspannen omgeving. Je laat je lichaam als het ware voorbereiden op de rust en warmte van je bed.
 
4. Masseer je voeten met warme ayurvedische olie. Warme voeten zorgen voor een ontspannen gevoel. En met warme voeten val je sneller in slaap!
 
5. Verspreid  lavendelgeur in bad- en slaapkamer. Deze geur is rustgevend. Zorg daarnaast dat er in je slaapkamer voldoende ventilatie is. De ideale slaapkamertemperatuur is 19 graden.
 

Deze tips komen uit het boek Gelukkig zijn moet je durven geschreven door Rosalinda Weel. Ze geeft in haar boek nog veel meer en diepgaandere tips voor een ontspannen lichaam en geest. Wil jij meer diepgang? Lees dan haar boek! Je koopt hem hier.

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht