Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5 tantra tips

Wil jij je liefdesrelatie naar een hoger plan tillen en je seksleven een boost geven? Tantraleraar David Deida beschrijft in Handboek voor verlichte seks hoe je in extase raakt, je seksuele vaardigheden verder ontwikkelt en een nieuw scala aan orgasmes bereikt. We beschrijven 5 tantra tips en oefeningen uit zijn boek voor het laten stromen van seksuele energie. Des te meer je oefent, hoe groter je seksueel genot wordt!

1. Stimuleren en ontspannen van je geslachtsdelen

De ademhaling heeft allerlei subtiele functies, waaronder twee belangrijke seksuele functies: het ontvangen en vrijmaken van seksuele energie. Als je inademt, open je jezelf en ontvang je adem en energie in je lichaam. Als je uitademt, laat je energie los en maak je die vrij. Door in te ademen breng je energie naar je geslachtsdelen.

Heb je als man moeite om een erectie te krijgen of in stand te houden? Heb je als vrouw last van een droge of pijnlijke vagina? Dan kun je baat hebben bij een betere inademing. Zorg ervoor dat je gedurende de dag, maar zeker als je vrijt, steeds volledig en diep inademt. Heb je moeite met het uitstellen van een orgasme of kun je niet vrijen met diepe emotionele overgave? Dan moet je beter uitademen. Zorg ervoor dat je langzaam en volledig uitademt! Geef je op de uitademing helemaal over.

2. Seksuele energie ademen in een cirkel

Haal volledig en diep adem. Ontspan. Terwijl je masturbeert. concentreer je je op de energie die zich in het gebied van je geslachtsdelen opbouwt. Waar komt die energie vandaan en waar wordt die 'bewaard'? Kun je de aard van deze energie voelen en de richting ervan? Is de energie scherp, warm of koel, pulserend of constant?

Als je je orgasme nadert, kun je voelen dat de energie 'probeert' zich in een orgastische samentrekking naar buiten toe te ontladen. In plaats van deze prettige ontlading via je geslachtsdelen te laten stromen, train je jezelf om de energie de andere kant op te brengen. Van je geslachtsdelen naar achteren en dan langs je wervelkolom omhoog. Op de uitademing span je je bekkenbodemspieren en trek je de energie langs je wervelkolom omhoog. Op de inademing laat je de energie langs de voorkant van je lichaam naar beneden stromen, naar je buik en geslachtsdelen. Door dit te oefenen word je steeds gevoeliger voor de stroom van inwendige seksuele energie en komt een 'full body orgasm' meer in bereik.

3. Ontdoe je zenuwstelsel van blokkades

Om een dieper niveau van seksuele beleving te bereiken moet je je zenuwstelsel  trainen. Door de ervaringen in je leven zijn er blokkades ontstaan in je inwendige energiecircuit. Blokkades van angst, spanning en frustratie. De energie stroomt niet lekker meer door. Je moet eerst de blokkades zoveel mogelijk opruimen. Op emotioneel, maar ook op lichamelijk en mentaal gebied. Hier zijn diverse methodes voor. Vind uit wat bij jou past. Van psychotherapeut tot chakratherapeut, van massages tot hatha yoga of tai chi. Probeer, combineer!

4. Handhaaf een hoog energieniveau

Als je een beter seksleven wilt, moet je leren om langere tijd een hoog energieniveau in stand te houden en tegelijk ontspannen en open te blijven. Je blijft rustig, ook als er grote krachten door je lichaam, denken en emoties gaan. Wat er ook gebeurt, je levenskracht stroomt energiek en ongehinderd. Wat betekent dit in de praktijk? Wees je bewust waardoor je energie weglekt, dicht de gaten en laat de energie door je lichaam circuleren. Maak jezelf daarom niet te nerveus, eet geen onnodige tussendoortjes, kom niet te vaak klaar. Praat niet overdreven veel, kijk niet alleen uit gewoonte tv, of waar jouw energie dan ook maar van weglekt.

5. Zet je tong tegen je verhemelte

Als je seksuele energie niet volledig kan rondstromen, kan die zich op diverse plekken in je lichaam ophopen. Je mond en met name je tong spelen hierbij een belangrijke rol. De positie van je tong heeft grote invloed op je energetische circuit. Als je je tongpunt zachtjes tegen je verhemelte drukt, kan de energie de rondgang voltooien.

Wil jij meer uit je seksleven halen? Bestel dan Handboek voor verlichte seks in onze webshop.

Foto: Thinkstock

Beoordeel dit artikel

(65 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht