Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5 tips detox kuur thuis volgen

Detox kuur thuis volgen? Om je daarna helderder, schoon en energiek te voelen? Daytox van Kyra de Vreeze is een milde detoxvorm waarbij je wel eet maar je beperkt tot reinigende en simpele voeding. Hierdoor is het goed vol te houden. Ook als je werkt of je leven niet helemaal op pauze kunt zetten. Bovendien combineert Kyra de Vreeze haar recepten met yogaoefeningen. We geven vijf detoxtips uit Daytox. In 7 dagen gezond door yoga en lekker eten.

1. Bereid je goed voor: pretox

Een pretox is de voorbereiding op je detox. Door met aandacht af te bouwen kan het lichaam geleidelijk wennen aan de nieuwe manier van eten. Van snelle en grote veranderingen die het natuurlijk aanpassingsvermogen te boven gaan, schiet het lichaam namelijk in de stress. Het is dus slim om geleidelijk te pretoxen voordat je start met detoxen. Dat betekent dat je niet meer dan een product per dag weglaat. Je mindert geleidelijk met suikerhoudende producten, vlees en vis, koffie, alcohol et cetera.

2. Combineer je detox kuur thuis met yoga

Het doen van yoga- en ademhalingsoefeningen zorgt ervoor dat je rustiger wordt, je beter kunt ontspannen en helder kunt nadenken. Het zenuwstelsel komt tot rust, waardoor je je minder gehaast voelt. Bij yoga staan eenheid en verbinding centraal. Verbinding van je fysieke lichaam met het mentale brengt je in contact met alles om je heen. Daarom geeft Kyra de Vreeze in Daytox specifieke yogaoefeningen voor in de ochtend en de avond. Een perfecte aanvulling op het detoxen!

3. Liverflush

We krijgen dagelijks schadelijke stoffen binnen. Denk aan alcohol, medicatie, tabak, resten van bestrijdingsmiddelen en additieven. Dan is er nog het leidingwater dat we drinken, de lucht en uitlaatgassen die we inademen en de crèmes die we op onze huid smeren. Ook deze bevatten chemicaliën. De lever maakt al deze stoffen onschadelijk en stuurt ze het lichaam weer uit.

Met een ‘Liverflush’ ondersteun je je lever. Dit sapje maak je van 200 ml sinaasappelsap (vers) en 50 ml citroensap (vers). Voeg naar smaak water toe om te verdunnen. Voeg 1.2 eetlepel sap van vers gember toe. Meng met 1 eetlepel extra virgin olijlolie en ½ theelepel cayennepeper. Roer goed en serveer direct.

4. Rust nemen

Blijf je doorwerken tijdens het detoxen? Of zorg je voor je gezin? Probeer tijdens het ontgiften toch genoeg rust in te bouwen. Het aanpassen van je niveau van je activiteit is – naast het aanpassen van je voeding – essentieel voor een succesvolle detox.

5. Maak het jezelf makkelijk

Tijdens je detox maak je het jezelf zo makkelijk mogelijk. Vermijd bijvoorbeeld lastige eetplekken en situaties. Even geen snackbar of een all you can eat-buffet met vrienden. Dit is niet het beste moment daarvoor. Zoek afleiding. Ga naar de sauna, neem een massage of kijk naar een mooie film. Take it easy!

In Daytox beschrijft Kyra de Vreeze 7 dagen die je achter elkaar of afzonderlijk (bijvoorbeeld iedere week een dag) in kunt passen. Om je leven gezonder, vrolijker en lekkerder te maken. Ze geeft uitgebreide uitleg over detox, reacties van het lichaam en instructieve stap-voor-stapfoto’s van yogaoefeningen. Ook schetst ze de ideale dagindeling met de heerlijkste gezonde recepten en vrolijke inspiratie om bewust te leven.

Ook detox kuur thuis volgen? Bestel het boek Daytox !

Foto: Thinkstock
 

Beoordeel dit artikel

(9 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht