Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 5: voeding waar je mooi van wordt

Beautyfood is eten dat je van binnenuit mooier maakt aan de buitenkant. Dat voeding heel veel invloed heeft op je uiterlijk, wist je misschien al. Zo hebben bepaalde producten positieve invloed op je huid, haar, darmen en zelfs je humeur! Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje. Wil je meer lezen over gezonde voeding? Lees dan Retreat Yourself van Willemien van Egmond! 

 1. Lijnzaad 
  Wist je dat maar liefst zeventig procent van alle chronische klachten ontstaat door het spijsverteringsstelsel dat niet goed functioneert? Wanneer je last hebt van je darmen, kunnen ook allerlei zichtbare klachten ontstaan zoals huidklachten (puistjes, acne en eczeem) of het welbekende opgeblazen gevoel, krampen of gasvorming. Lijnzaad werkt reinigend en zorgt dankzij de vezels voor een verzadigd gevoel. Wil je hier meer over lezen? In Daytox staan nog veel meer tips voor gezonde darmen.
   
 2. Avocado 
  Avocado bevat veel (onmisbare) gezonde vetten. In avocado zit vitamine E. Deze vitamine zorgt voor een elastische huid. Het is dus niet zo gek dat avocado vaak in huidverzorgingsproducten wordt verwerkt. Met avocado kun je voor een stralende huid dus ook zelf een gezichtsmaskertje maken!
   
 3. Kurkuma, gember en koriander 
  Nog een fijne voor je maag en darmen: kurkuma, gember en koriander. Deze kruiden dragen bij aan een gezonde spijsvertering. Lekker door Indiaas eten. In Supergranen & Zaden vind je heerlijke recepten met deze specerijen en kruiden.
   
 4. Aloë vera 
  Het vocht dat de huid nodig heeft, komt van binnenuit. Niet van buitenaf in de vorm van crèmes. Zorg dus dat je genoeg drinkt! Aloë vera repareert collageen en elastine waardoor je haar en huid een gezonde gloed krijgen. In Boerenkool & Groene sapjes vind je allerlei gezonde sapjes die je laten stralen! Wil je meer weten over gezonde voedingsmiddelen voor de huid? In Daytox lees je er alles over.
   
 5. Pompoenpitten 
  Wanneer je lekker in je vel zit, straal je dat ook uit. Het is dus belangrijk om voedingsmiddelen te eten waar je je letterlijk beter door voelt! Pompoenpitten zijn rijk aan zink. Deze vitamine is goed voor je humeur. Stressvolle tijden? Eet dan puy-linzen, deze peulvruchten zijn ook rijk aan zink en magnesium. In Honestly Healthy vind je een heerlijk recept van gekaramelliseerde peer en linzen.

Luister vooral ook goed naar je eigen lichaam. Je weet zelf het beste waar je je goed bij voelt! Lekker en gezond eten is belangrijk om je goed te voelen, van binnen en van buiten. In Retreat yourself lees je op welke manier je de beste voeding kunt kiezen die bij jou past. 

Heb jij nog tips voor voeding waar je van gaat stralen? Laat het ons weten op Facebook!

Beeld: Remko Kraaijeveld

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht