Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Top 8: vrouwendag boekentips

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze dag staat in het teken van gelijke rechten voor vrouwen. Over de hele wereld worden activiteiten georganiseerd in het teken van vrouwenrechten. In dit lijstje 8 boekentips voor vrouwenpower!

​Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag is in 1978 officieel erkend door de Verenigde Naties. In Nederland is de positie van de vrouw al best goed. Maar dit is niet overal ter wereld zo vanzelfsprekend. Op 8 maart wordt erbij stilgestaan dat gelijke rechten voor vrouwen nog steeds niet overal de norm zijn. Er is overigens ook een Internationale Mannendag, op 19 november. 

​Top 8 boekentips

Bij een Vrouwendag horen natuurlijk ook boeken over vrouwen of boeken waarin de kracht van vrouwen centraal staat. 

1. De sensuele vrouw
Een echt krachtige vrouw durft erotisch vitaal te zijn, vol passie en zelfvertrouwen. In De sensuele vrouw lees je hoe jij dit ook wordt. Door taoïstische oefeningen (bekkenbodemoefeningen, ademhalingstechnieken, zelfreflectie door het bijhouden van een dagboek, buikdans en meditatie) kun je genieten van betere (seksuele) relaties, meer levenslust en een grotere orgastische potentie. 

2. Het plan van je verlangen
​Stop met het plannen van doelen en materialistische zaken. Al die verlanglijstjes hebben namelijk uiteindelijk helemaal niet het juiste resultaat. In Het plan van je verlangen leer je hoe je je gevoelens kunt plannen en op die manier je ware behoeftes bevredigt. Kracht komt van binnenuit, niet uit materiële zaken.  

3. Schrijven vanuit je hart
Altijd al een boek willen schrijven, maar nog nooit daadwerkelijk de stap genomen? Toon kracht door het te doen! Met behulp van dit boekje gaat het je zeker lukken. En wat is dan een betere dag om daarmee te beginnen dan op Vrouwendag?

4. De ontembare vrouw
Dit is een boek met klassieke vrouwenverhalen, als lichtbakens langs het pad gezet. Ze zijn hier om door jou gelezen en beschouwd te worden als steun voor je eigen natuurlijk verworven vrijheid, je liefde voor jezelf, de dieren, de aarde, kinderen, zusters, minnaars en mannen. ​Als je naar een intenser leven, vol leven, gezond leven verlangt, dan is dit boek een deur​

5. Nooit goed genoeg
Ken jij ook dat stemmetje, dat altijd venijnige kritiek geeft? Ook al ben je een paar kilo kwijt, kan het altijd meer. Ook al gaf je een goede presentatie, kon het toch beter. Ook al gaf iedereen je complimenten over je jurk, had je toch beter die zwarte broek aan kunnen doen. Ondanks al je successen is er altijd een neerbuigend stemmetje. Herken jij je hierin? Arylo en Ahlers laten je kennismaken met jouw 'Inner Mean Girl' en geven die in zeven stappen een andere functie. ​

6. How to f*ck a woman
Wat willen vrouwen nu écht (in bed)? Scriptschrijver en ervaringsdeskundige Ali Adler geeft antwoord op deze prangende vraag. Zonder gêne, luidruchtig en vermakelijk beschrijft ze precies wat vrouwen nou écht willen. ​

7. Gelukkig zijn moet je durven
We willen het allemaal, gelukkig zijn. Toch lukt het niet altijd even goed. In Gelukkig zijn moet je durven leer je dat gelukkig zijn ook een vorm van lef tonen is. Het ware gelukkig zijn, is te vinden door te luisteren naar de diepere verlangens die leven in het hart - en door het leven in eigen hand te nemen​. Power to yourself!

8. De overgang als bron van kracht
De titel van dit boek zegt al genoeg. Lukt het jou om het bijzondere en bevrijdende uit de overgang te halen? Deze nieuwe levensfase is volgens Northrup niet een periode van verlies, maar juist een bron van kracht.​

Doe jij mee aan een van de activiteiten op Internationale Vrouwendag? Laat het ons weten via Facebook!

Beeld: Ruben Schuitemaker

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht