Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Verfrissend en gezond: detox water

In Detox water staan 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water. Deze verfrissende drankjes zijn vitaminerijk, aromatisch en gemakkelijk zelf te maken. De detox water trend komt uit de Verenigde Staten en is een fantastische smaaksensatie

​Wat is detox water

Detox wil zeggen dat bepaalde voedingsstoffen helpen je lichaam te ontdoen van gifstoffen. De recepten uit Detox water hebben ook zo'n werking. Water werkt reinigend, maar heeft niet veel smaak. Door kleuren, geuren en smaken die je er zelf aan toevoegt, wordt jouw glaasje water ineens een smaakvol topdrankje. Probeer een van de 30 recepten en geniet van een fris en gezond watertje. 

​Bereiding van je drankje

- Kies bij voorkeur biologisch geteelde vruchten, groenten en kruiden. Borstel ze onder koud water schoon en laat de schil als bron van vitaminen intact.

- Snijd de vruchten en groenten in stukken of schijfjes.

- Leg deze in de glazen pot. Probeer een kleurencompositie te maken als je de laagjes aanbrengt. Het idee is om een zo mooi mogelijk geheel te creëren, met een schakering van kleuren.

- Voeg de kruiden toe.

- Doe de ijsklontjes erbij, die ook dienen om de ingrediënten op de plek te houden die jij voor een esthetisch effect wilt.

- Vul de glazen pot met niet-koolzuurhoudend mineraalwater. Je kunt ook licht bruisend water gebruiken, bijvoorbeeld een type dat ook mineralen bevat.

- Laat de glazen pot een aantal uren of de hele nacht staan voordat je de volgende dag van het watertje gaat genieten.


Tips bij het maken van je detox water 

Kies bij voorkeur biologisch geteelde groente en fruit die je aan je water toevoegt. Deze bevatten geen pesticiden. Daar kun je dus de schil van gebruiken, waar vaak de meeste vitaminen in zitten! Snijd de vruchten altijd in middelgrote stukken. Als je ze te klein snijdt, veranderen ze in moes. 

​Gebruik mooie glazen potten van 500 ml om je drankje in te doen. Zorg dat de potten luchtdicht afgesloten kunnen worden, zoals weckpotten (gewoon bij Xenos, Blokker of kookwinkels te verkrijgen). 

​Bewaar het drankje een paar uur, maar liever de hele nacht in de koelkast. Op die manier geven de groenten en vruchten echt hun smaak af aan het water. Je kunt je drankje maximaal 24 uur bewaren. 

Alle tips, feitjes en recepten vind je natuurlijk in het boek Detox water zelf. 

Bron tekst & beeld: Detox water, geschreven door Sonia Lucano

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht