Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

- Chakra -

Wat je moet weten over healing

Kun jij sferen goed aanvoelen? Of heb je wel eens een goed of juist slecht gevoel als je iemand voor het eerst ontmoet? Volgens Albert Einstein was een kosmisch religieus gevoel de sterkste drijfveer tot wetenschappelijk onderzoek. Deze sferen of energieën zijn volgens sommigen, en niet alleen Einstein, belangrijker dan je denkt. Dit legt auteur en spiritueel genezer Barbara Ann Brennan uit in haar boek Licht op de aura. 

Energieën of energievelden brengt Brennan in verband met genezing van bepaalde ziekten. Dit kan psychisch of fysiek zijn. Deze genezing noem je ook wel healing. Ook al klinkt healing misschien als iets vaags, kun je het heel concreet toepassen volgens spiritueel genezer Barbara Ann Brennan. Iedereen kan gevoelens en energieën voelen, de een meer dan de ander.

Als je deze opmerkzaamheid verder ontwikkelt, kun je door middel van die energieën anderen healen. Dit healingsproces gaat om het in balans brengen van een verstoord evenwicht in de energieën van een persoon. Een ander kan dit in balans brengen, zoals een spiritueel genezer. Maar je kunt dit volgens Brennan ook zelf. Hoewel je dit niet zonder opleiding van de een op de andere dag kunt leren. Haar boek is een echt studiehandboek voor wie alles wil weten en leren over aura’s en healing.

Gevoelswereld vs. wetenschap

Onze wereld van vaste, concrete objecten wordt omgeven door en doordrongen van een vloeiende wereld van uitstralende energie. Deze is veranderlijk en is voortdurend in beweging. Dit wordt vaak omschreven als ‘slechte vibraties’ of juist ‘er was daar een fantastische energie’. Deze ervaringen noem je ook wel energievelden.

Wat vindt de moderne wetenschap hiervan? Het vertelt ons dat het menselijk organisme niet alleen een fysieke, uit moleculen opgebouwde structuur is. Maar dat wij, net als alles wat bestaat, ook zijn samengesteld uit energievelden. We begeven ons vanuit de wereld van statische, vaste vormen, naar een wereld van dynamische energievelden. Wetenschappers leren steeds beter deze subtiele veranderingen te meten.

Genezing van binnenuit

De behandeling die Barbara Ann Brennan toepast wordt handopleggen, gebedsgenezing of spirituele genezing genoemd. Ze benadrukt dat het geen mysterieus proces is, maar een behandeling zonder poespas. Volgens Barbara heeft iedereen een energieveld, dat zij opnieuw in evenwicht kan brengen als dit verstoord is. Dat wil zeggen, als iemand met psychische of fysieke ziektebeelden te maken heeft.

Licht op de aura beschrijft hoe je door middel van healing jezelf of een ander kunt genezen van zowel psychische als fysieke ziekten. Deze healing is volgens Barbara Ann Brennan van binnenuit het belangrijkst. Bij genezing van binnenuit, breng je de energie in de verschillende lichamen weer in evenwicht. Door alle aandacht te richten op de uitingen van de evenwichtsverstoring, kun je hierin verbetering aanbrengen en de betreffende laag van de aura via handopleggen te herstellen.

Verdiepen in healing?

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp en wil je meer weten en leren over healing? Dan is Licht op de aura een mooie leidraad. De auteur schrijft in haar voorwoord: dit boek is voor mensen met een open geest. Mensen die verder kijken dan de ‘realiteit’ van onze hedendaagse kennis en inzichten. Wil je een dieper inzicht krijgen in wat zich fysiek en emotioneel in je afspeelt, en ben je bereid voorbij de grenzen van de traditionele geneeskunde te kijken? Dan is dit boek wat voor jou. 

Koop Licht op de aura hier.

Beoordeel dit artikel

(23 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht