Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Wie ben ik eigenlijk?

Het gevoel ‘Nu weet ik het even niet meer’ kan een goede impuls zijn om iets te doen om jezelf beter te leren kennen. Een half uur registreren met de focus op: wat is werkelijk belangrijk voor je, in het dagelijks leven? Hiermee krijg je een stukje van de puzzel die de vraag ‘Wie ben ik?’ beantwoordt.
 
Wat is er in de zichtbare buitenwereld te zien dat iets over jou vertelt. Kun je iets over jezelf aflezen in hoe je de buitenwereld hebt ingericht? Schrijf op of registreer op een andere manier:
 
•Hoe ben jij zichtbaar? Laat me je huis zien. Vertel me hoe je woont. Hoe kan ik zien dat jij daar woont en niemand anders? Waar kan ik dat aan zien? 
 
•Loop in gedachten door je huis. Neem me mee naar de dingen die je graag wilt laten zien, die echt van jou zijn. Welke ruimte gaan we in? Hoe kom je binnen, wat zie je? Wat valt je op? Wat hangt er aan de muur dat jij uitgekozen en opgehangen hebt? Hebben de muren een kleur of niet? Hoe ziet je kledingkast eruit? Keurige stapels op kleur, op soort gesorteerd of heel anders? Misschien kun je een filmpje maken met je telefoon, waar je commentaar bij geeft. Misschien kun je foto’s maken?
 
•Als je niet alleen woont is het belangrijk die dingen te laten zien die echt van jou zijn, die jij hebt ingebracht. Is dat veel, niet zo veel of weinig? 
 
•Schrijf van de dingen die je na aan het hart liggen op hoe dat komt, wat ze voor je betekenen. Misschien heb je ze van iemand gekregen, heb je ze tijdens een speciale gelegenheid gekocht of gevonden. Probeer er een woord voor te zoeken dat de waarde ervan aangeeft. Dat kan ook het gevoel zijn dat je in je voelt opkomen. Het gaat om de karakteristieken, woorden die van jou spreken. 
 
•Leg accenten door middel van onderstrepen, herhalen en groter opschrijven, kleur, symbooltekens als je die voor je zelf hebt, foto’s die je inplakt. Op deze manier maak je de achterkant van de dingen zichtbaar, de kant van de dingen die je niet direct ziet, maar die over jou vertellen. Je hart kent die dingen en kent de woorden.
 
Tot slot: maak een samenvatting die in een paar zinnen of beelden iets vertelt over wat jij belangrijk vindt.
 
Meer weten?
 
 

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht