Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Wil jij alles weten over voetreflexologie?

Veel mensen hebben baat bij voetreflexzonetherapie. Door op de juiste plekken en zones in de voet druk uit te oefenen, kunnen zwakke plekken in het lichaam positief worden beïnvloed. In Werkboek voetreflexologie lees je hier alles over. 

Praktische gids

Werkboek voetreflexologie is een praktische gids die alle facetten van de voetreflexzonetechniek behandelt. Via heldere kleurillustraties en foto's maakt auteur Dwight C. Byers de praktische toepassing van de technieken duidelijk. Dit boek is voor iedereen die meer over voetreflexologie wilt weten, en voor professionals die de informatie kunnen gebruiken in hun praktijk. In het boek wordt gebruik gemaakt van de Ingham-methode. 

De basis van reflexologie

In de westerse wereld wordt steeds duidelijker dat er ook andere vormen dan de reguliere geneeskunst zijn. De basis van voetreflexologie lag in het oude China, waar de kennis van reflexbanen in het menselijk lichaam al duizenden jaren oud is. Acupunctuur is hier een voorbeeld van, en reflexologie is hier nauw aan verwant. Als hand- en voetreflexologie goed worden toegepast, vormen ze een waardevolle nieuwe bijdrage aan een betere gezondheid. 

Voordelen van reflexologie

Een gezond menselijk lichaam ziet auteur Dwight C. Byers als een schitterende machine, waarvan elk onderdeel perfect functioneert. Maar wanneer een van deze onderdelen niet meer functioneert, is het het gevolg overal in het lichaam te merken. Dan ben  je uit evenwicht. De reflexologie zorgt ervoor dat je lichaam weer in balans is. Door reflexologie toe te passen kan:

  1. Stress en spanning afnemen
  2. De doorbloeding verbeteren (en eventuele blokkades in het zenuwstelsel oplossen)
  3. De natuur helpen bij het bereiken van homeostase (overactieve organen komen weer in een normale toestand)

Meer weten over voetreflexologie?

Wil je meer weten over voetreflexologie? Het Werkboek voetreflexologie koop je hier. 

Beoordeel dit artikel

(16 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht