Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Woorden die inspireren

Sommige woorden blijven je voor lange tijd bij. Op de een of andere manier kunnen de woorden of quotes je aanmoedigen, opvrolijken of aan het denken zetten. Voor Altamira gebruiken we quotes om de wijsheid uit onze boeken beter naar voren te laten komen.

Inspirerende quotes hoeven helemaal niet lang te zijn, heel bekend of juist heel diep te zijn. Soms kan een korte zin je al anders doen denken over bepaalde kwesties. Ze kunnen je aan het lachen maken, of juist als steun zijn wanneer je ergens verdrietig over bent. Ze kunnen je aanmoedigen op momenten dat je het even niet meer weet. 

 
"Het is onmogelijk", zei trots
"Het is riskant", zei ervaring
"Het is zinloos", zei het verstand
"Geef het een kans", fluisterde het hart
- Altamira lezer
 
 
Toch zijn sommige quotes soms ook een beetje standaard of leeg. Misschien heb je bepaalde quotes al zó vaak gehoord dat ze oppervlakkig op je overkomen. En toch kunnen quotes écht mooi zijn en mensen helpen. Niet elke quote zal je aanspreken of je inspireren. En heb je er wel eens over nagedacht om zelf een inspirerende quote te bedenken? Een die precies past bij wie jij bent en waar jij voor staat? 
 
 
Zoals jij bent, zo is je wereld. 
- Altamira lezer
 
 
Misschien heb je wel eens een quote gebruikt als startpunt van je meditatie. Of gebruik je inspirerende woorden als mantra. Ben je op zoek naar inspirerende quotes? Rosalinda Weel heeft een prachtige kaartenset met inspirerende quotes. Een mooi cadeautje om met een ander te delen. Danielle LaPorte, auteur van Het plan van je verlangen, heeft op haar website ook prachtige quotes die je kunt delen. 
  
 
Alles wat je aandacht geeft, dat groeit
- Altamira lezer
 
Wij vinden dat de quotes uit onze boeken kort en bondig de wijsheid die erin staat weergeven. En we hopen natuurlijk dat het mensen inspireert, daarom delen we ze met je. We vinden het ook mooi om te zien dat mensen onze quotes weer met anderen delen. Zo hopen we dat de wijsheid uit onze boeken iedereen bereikt.

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht