Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Yoga & Ontspanning

Zaterdag 30 september

Het is bijna niet mogelijk om iedere dag zoveel tijd voor jezelf te hebben. Allemaal hebben we te maken met ‘verplichtingen. Een druk gezinsleven, werk en sociale verplichtingen zorgen er soms voor dat de weken voorbij vliegen en we eigenlijk te weinig aandacht voor onszelf hebben. Ja, hier en daar even tussendoor, maar hoe makkelijk grijpen we dan niet naar de afstandsbediening, de laptop of onze telefoon? Ook niks mis mee, het kan ontspannend werken natuurlijk. Maar het is altijd maar tijdelijk.

Maar echt de tijd nemen om naar jezelf te kijken, jezelf te voeden, je eigen lichaam weer eens te voelen, dat levert op de lange duur zoveel op.

Vandaag is dus een cadeautje. Een cadeautje aan jezelf:

8:00 uur

Rustig wakker worden en opstaan. Trek kleding aan waar je je comfortabel in voelt, een joggingbroek en een lekkere trui bijvoorbeeld. Drink een glas lauwwarm water met citroen. Doe ongeveer 20 minuten wat yoga-oefeningen en herhaal een mediatie van eerder deze week.

Yoga: Asana de plank

8:30 uur

Geniet van je ontbijt!  Eet met aandacht en kauw langzaam. Maak bijvoorbeeld dit heerlijke recept.

Recept: Knapperig ontbijt

9:00 uur

Lekker even naar buiten! Maak een wandeling, ga een stuk fietsen, zoek de natuur op.

Meditatie: Ga een blokje om

10:00 uur

Weer thuis. Drink een kop thee of koffie.

10:30 uur

Neem een uitgebreide douche, ga lekker in bad en smeer je in met een rustgevende olie.

12:30 uur

Lunchtijd.  Maak je lievelingslunch, een lekker broodje of een verwarmend soepje bijvoorbeeld.

Recept: Bietensoep met appel en balsamicoazijn

14:00 uur

Waar heb je zin in? Een meditatie, een stukje schrijven? Iets lezen in het boekje dat je deze week hebt ontvangen? Probeer te voelen waar je behoefte aan hebt. Misschien wel even liggen op de bank en gewoon een beetje over wat dingen nadenken.

15:30 uur

Leuk om te maken en je hebt er nog lang plezier van: granola. Een heerlijke geur verspreidt zich al gauw door het hele huis. Verdeel de granola over meerdere grote en kleine glazen potten en deel ze de komende week uit aan je vrienden en familie (maak een dubbele portie).

Recept: Granola met kokos

18:30 uur

Ga lekker de keuken in en maak een lekkere avondmaaltijd. Wanneer je je eten met liefde en plezier maakt, dan proef je dat gegarandeerd! Schenk jezelf een glas wijn in.

Recept: Proteïne bommetjes

20:30 uur

Neem lekker de tijd voor jezelf. Maak een avondwandeling, lees een boek of kijk een film die al lang op je lijstje stond.

Top 5: inspirerende films

22:00 uur

Ook al is het weekend, je gaat vanavond niet al te laat naar bed. Je hebt deze week van alles gelezen over slapenritme, rust nemen en een slaapritueel ontwikkelen.  Breng dat nu in de praktijk en waarschijnlijk zal je je morgen heerlijk uitgerust voelen, na deze ontspannende dag waarin je helemaal hebt toegegeven aan waar jij behoefte aan had!

(bron: Retreat yourself)

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht