Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Zoeken naar rust

Onze to-do lijsten zijn eindeloos, zowel privé als voor werk. Van een vakantie regelen tot een collega bellen. Het houdt nooit op. Dus roepen we regelmatig dat we móeten zoeken naar rust. We boeken een yogales, regelen een massage en plannen een saunabezoekje. Met overvolle agenda's en opnieuw stress als resultaat. Hoe ontsnap je aan deze vicieuze cirkel? 
 
Als ik die taak maar af heb, als mijn kinderen allemaal naar school gaan, als ik straks vakantie heb. Dan heb ik eindelijk rust. Denk je, hoop je. Maar het werkt nooit (lang). Ervaar jij dat ook? 
 
In je binnenste
Het probleem is dat we rust buiten onszelf zoeken. De wereld om ons heen moet veranderen, pas dan... We stellen voorwaarden. Guess what? Zo werkt de kosmos niet. De bekende leraar meditatie davidji laat je zien dat je échte rust alleen maar in jezelf vindt. En nooit buiten jezelf. In principe hoef je daarvoor niet eens diep te graven. Innerlijke rust is er gewoon. Altijd. Het is je geboorterecht. Je hoeft er alleen maar contact mee te maken. 
 
Toegang tot het goddelijke stukje in jezelf
Wij nemen het leven in ons op via onze zintuigen, destilleren het met ons verstand. Daaruit vloeit een persoonlijkheid voort: het ego. Een ik-gevoel dat ons onderscheidt van andere individuen. Maar onder alle lagen van het ego, het verstand, de emoties, het fysieke lichaam zit je onvervalste Zelf. Ook wel goddelijke kern of ziel genoemd. Een universeel bewustzijn dat zich buiten tijd en ruimte bevindt. 
 
Meditatie
Wat heb je nodig om aan te haken op dit bijzondere stukje in jezelf? Het antwoord: dagelijkse meditatie. Aanvankelijk zul je de sereniteit in jezelf alleen aanboren tijdens het mediteren. Als je echter doorzet en heel regelmatig mediteert, dan merk je dat de rust die je ervaart zich ook buiten je meditaties manifesteert. 

Belemmerende overtuigingen 
Maar dagelijks mediteren? We horen je al denken. Van 'Dat lukt me nooit' tot 'Elke dag, daar heb ik geen tijd voor', van 'Meditatie is hartstikke moeilijk' tot 'Ik heb daar geen zitvlees voor'.  Stop met deze belemmerende overtuigingen! Iedereen kan mediteren. Lees maar eens onze meditatietips voor beginners of de Top 5 tips dagelijks mediteren voor een goede start. Kies daarnaast een meditatietechniek die bij je past. Alle meditatiestijlen zijn namelijk waardevol. En dat mediteren niet veel tijd hoeft te kosten, bewijst davidji met zijn fantastische 16 seconden meditatie. 
 
Wil jij contact maken met je innerlijke rustpunt? Ben je op zoek naar een meditatietechniek die bij jou past? Bestel dan nu De geheimen van meditatie van davidj. 
 

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht