Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Energiek met power drinks: 3 recepten

Velen van ons drinken dagelijks koffie, maar er zijn ook alternatieven. Power drinks geven je net zo goed energie, ze gaan net zo goed de middagdip tegen, en je hebt geen last meer van cafeïnekriebels.
Power drinks bevatten superfoods, kruiden, wortelgewassen en specerijen uit eeuwenoude en traditionele culturen en zijn gemengd met zuivelvrije alternatieven voor melk, zoals notenmelk. Een plantaardige powerboost dus.
Power drinks geven je niet alleen energie, ze prikkelen je zintuigen, geven je humeur een boost en verbeteren je algehele gezondheid. De drankjes helpen om je immuunsysteem te versterken en veroudering tegen te gaan. Bovendien verbeteren ze je uithoudingsvermogen en sportprestaties, en helpen je om te ontgiften en je leverfunctie te verbeteren. 


Plantaardig, makkelijk te maken en gezond
In het boek Power Drinks van Fern Green vind je 69 recepten voor deze heerlijke warme en koude drankjes met melkvervangers. Bij elk recept staat beschreven waar de drank je bij helpt: meer energie, goed voor je hersenen,  zuiverend… Maar ze zijn vooral niet te versmaden zo lekker. Er worden verschillende notendrinks gebruikt, van kokos tot cashew. Je kunt deze notendrinks in de winkel kopen of zelf maken, de recepten hiervoor staan ook in het boek. De ahornsiroop is altijd optioneel en je kunt de drankjes 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

Tip!
Alle dranken in de recepten waar een warme plantaardige drank in wordt gebruikt, kun je opschuimen voor een extra romige, dikke bovenlaag. Bijvoorbeeld met een goedkope schuimklopper voor kleine hoeveelheden warme drank. Of met een elektrische melkopschuimer waarmee je heel gemakkelijk koude of warme melk kunt opschuimen en verwarmen.

3 power drink recepten

Heilzame power drink: Kamille en Kokos

Voor 1 persoon, bereiding 5 minuten, kooktijd 5 minuten

Voordelen: dit schoonheidsdrankje zit vol eiwitten en is goed voor je huid. Het drankje zit ook nog eens bomvol vitamine C. Daarnaast helpt het je immuunsysteem en je bloeddruk te verbeteren.

Nodig: 300 ml kokosmelk, 1 theelepel honing, 1 theelepel collageeneiwitpoeder, 1 theelepel gedroogde kamillebloemen, 1 theelepel camucamupoeder, 1 theelepel duindoornpoeder, 1 theelepel gember, 1 theelepel kurkuma.

Maken: breng alle ingrediënten in een pannetje aan de kook; roer af en toe. Schenk door een zeef in een glas en serveer.

Verfrissend en gezond theedrankje: Munt en Matcha

Voor 1 persoon, bereiding 5 minuten, 5 minuten trekken

Voordelen:  Werkt kalmerend want munt ontspant lichaam en geest. Geeft je immuunsysteem een boost, zuivert de lever en werkt ontstekingsremmend.

Nodig: 3 takjes verse munt, snufje matchapoeder, scheutje rijstdrink.

Maken: Doe de munt en matcha in een hittebestendige kan, schenk er 300 ml kokend water over en laat 5 minuten trekken. Schenk door een zeefje in een glas, voeg de rijstdrink toe en serveer.


Gezonde notendrink met sap: Aardse Ananas

Voor 1 persoon, bereiding 10 minuten

Voordelen: Ananas is goed voor sterke botten en het houdt je ogen gezond. Het is bovendien ontstekingsremmend, geeft energie en werkt hydraterend. 

Nodig: 1 bietje geschild, geschilde ananas, komkommer, 1 ringetje jalapeno, 1 theelepel macapoeder en scheutje amandeldrink, sapcentrifuge en blender.

Maken: Doe het bietje, de ananas en de komkommer in de sapcentrifuge en schenk het sap in een blender. Voeg de jalapeno, het macapoeder en de amandeldrink toe en laat de blender 30 seconden draaien.

 


Je kunt het boek Power Drinks van Fern Green bestellen via deze link.   

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht