Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Extra recepten uit Food Pharmacy

De Zweedse Mia Clase en Lina Nertby Aurell begonnen vier jaar geleden een blog Food Pharmacy, dat inmiddels ook in Nederland is uitgebracht als een boek. Hier delen zij de belangrijkste en leukste feitjes over je darmflora en de lekkerste recepten. Speciaal voor jou selecteerden Mia en Lina twee van hun favoriete recepten die je niet in hun boek vindt. 
 
Lina (links) en Mia (rechts) van Food Pharmacy
 
 

Food Pharmacy’s Cannelloni

Voor 4 personen
 
Voor de canneloni heb je nodig:
 
Cannelloni:
Ruim 100 gram zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
Stukje stevige tofu van 400 gram
1 eetlepel walnoten
1 eetlepel tamari
Een handvol verse basilicum
2 aubergine’s 
 
Saus:
1 gele ui
1 teentje knoflook
1 theelepel koudgeperste kokosolie
100 gram gepelde tomaten
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels gedroogde basilicum
2 theelepels appelazijn 
Zout 
Versgemalen zwarte peper 
 
Pompoen parmezaan: 
1 theelepel pompoenzaden
1 eetlepel edelgistvlokken (natuurwinkel)
½ teen knoflook
1 eetlepel koudgeperste olijfolie
½ theelepel zout
 
Om erbij te serveren:
Een groene salade met verschillende slasoorten zoals baby spinazie, veldsla en rucola.
 
Zo ga je te werk:
Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Laat de tofu uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit. Mix de zongedroogde tomaten en walnoten in een blender tot ze kruimelig zijn, voeg dan de tofu toe en pulseer tot je een textuur hebt die absoluut niet glad hoeft te zijn. Voeg de tamari toe en het grootste gedeelte van de verse basilicum (je bewaart een beetje voor het serveren) en druk een paar keer op de pulse knop van de blender. 
 
Snij de aubergine in de lengte in dunne plakken en gebruik daarvoor een kaasschaaf of een mandoline rasp. Breng water aan de kook, plaats de plakken in een vergiet boven de ban en stoom de aubergine ongeveer twee minuten. Leg vervolgens de plakken aubergine voorzichtig tussen keukenpapier en druk er zoveel mogelijk vocht uit. 
 
Verwarm de oven voor op 100°C. Neem één eetlepel van het tofu mengsel en rol dat in een plak aubergine. Herhaal dit voor alle plakken. Plaats de rolletjes aubergine vervolgens in een ovenschaal. 
 
Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit ze in een pan totdat ze zacht zijn en voeg dan de gepelde tomaten, gedroogde kruiden en appelazijn toe. Voeg wat zout en peper toe (naar smaak). Verdeel deze tomatensaus over de auberginerolletjes. Zet 30 minuten in de oven, totdat de rolletjes zacht zijn en de tomatensaus warm is (maar niet kookt). 
 
Gebruik een blender om alle ingrediënten voor de pompoen parmezaan samen te voegen. Besprenkel de bovenkant van de cannelloni met verse basilicum en de helft van de pompoen parmezaan. En serveer met de groene salade en de rest van de pompoen parmezaan.  
 
 

Appeltaart energie balletjes 

Voor 15 balletjes

 
Voor deze balletjes heb je geen oven nodig! Gemaakt met slechts een paar ingrediënten en een keukenmachine en klaar in een paar minuten. Ze zijn heerlijk en gezond. Vegan en glutenvrij en hierdoor de perfecte snack voor onderweg.
 
1 appel
1 theelepel kaneelpoeder 
1 eetlepel amandelen, liefst even geweekt in water
1 theelepel verse vanillepoeder 
5 verse dadels zonder pit
1 eetlepel havermoutvlokken
1 eetlepel kokosvlokken
 
Doe de appel, kaneel, amandelen, vanillepoeder en de dadels in een keukenmachine en pulseer tot een massa. Roer de havermoutvlokken erdoor. Schep er een hoeveelheid ter groote van een eetlepel uit en rol tot een balletje. Rol elk balletje vervolgens door de kokosvlokken. Je kunt ze in de koelkast bewaren (als je ze tenminste nog niet hebt opgegeten!). 
 

Food Pharmacy: Het boek

 
“Ons boek is het resultaat van alles wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren door het bloggen over voeding en gezondheid. Het boek vertelt het verhaal over hoe we geïnteresseerd zijn geraakt in de samenhang tussen voeding en gezondheid en hoe we daarbij, tot onze eigen verbazing, uitkwamen bij de gezondheid van de darmflora”, legt Lina uit. “Simpel gezegd er is een oorlog gaande in je darmen, een oorlog tussen goede en slechte bacteriën. Dit boek helpt je om het leger van de goede bacteriën te versterken door de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding.” 
 
 
 
 
Hier kun je meer artikelen lezen over Mia + Lina van Food Pharmacy:

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht