Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Favoriete recept uit Food Pharmacy

Het blog Food Pharmacy van de Zweedse Mia Clase en Lina Nertby Aurell bestaat al vier jaar. Alle informatie die Mia en Lina afgelopen jaren verzamelden over het effect van gezonde voeding op je darmen en daarmee op je algehele welzijn, hebben zij nu samengebracht in het gelijknamige boek. Hierin delen zij niet alleen de belangrijkste én grappigste feitjes over je darmflora maar ook de lekkerste recepten die je kunnen helpen je darmen te sterken. Proef daarom nu alvast het favoriete recept van Mia en Lina.
 

Recept speciaal voor jou: Food Pharmacy welkomstshot 

Mia en Lina selecteerden speciaal voor jou hun favoriete recept! 
 
Mia: “Dit recept ontwikkelden we samen met professor Stig Bengmark, onze goede vriend en voormalig professor of medicine en wetenschapper op het gebied van darmbacteriën. Hij drinkt dit shot dagelijks en wij sindsdien we het hebben geproefd ook. We zijn gek op kurkuma, vele onderzoeken ondersteunen het feit dat dit een van de meest krachtige natuurlijke middelen is tegen ontstekingen in het lichaam. Maar het lichaam heeft wel een beetje hulp nodig om het goed op te kunnen nemen, bijvoorbeeld door er wat zwarte peper aan toe te voegen. Ook een kleine hoeveelheid vet toevoegen aan het recept bevordert de opname, zo blijkt uit verschillende studies.” 
 

Recept voor 1 glas

1dl sap naar keuze (of water voor de hardcorevariant)
1 eetlepel gemalen kurkuma
¼ theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen kaneel
1 mespuntje gemalen kruidnagel
1 eetlepel appelciderazijn
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
 
Meng alle ingrediënten en drink dit shot 1 of 2 keer per dag. 
 

Food Pharmacy: Het boek

“Ons boek is het resultaat van alles wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren door het bloggen over voeding en gezondheid. Het boek vertelt het verhaal over hoe we geïnteresseerd zijn geraakt in de samenhang tussen voeding en gezondheid en hoe we daarbij, tot onze eigen verbazing, uitkwamen bij de gezondheid van de darmflora”, legt Lina uit. “Simpel gezegd er is een oorlog gaande in je darmen, een oorlog tussen goede en slechte bacteriën. Dit boek helpt je om het leger van de goede bacteriën te versterken door de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding.” 
 
 
 

Beoordeel dit artikel

(11 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht