Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Geroosterde pompoen met notencrumble

Dit recept voor een hartige pompoen-notencrumble vind je in het kookboek Noten. In dit boek staan 36 recepten die prachtig laten zien hoe veelzijdig noten zijn. Van hartige koffiebroodjes met pinda, tot amandel-macadamiacakejes met citroenvulling...

De ingrediënten
Voor 4 personen • Voorbereiding: 15 min. • Baktijd: 50 min. • Niveau: zeer gemakkelijk
1 kg kleine pompoen (tip: gebruik een Hokkaidopompoen waarvan je de schil kunt eten, dan hoef je hem niet te schillen!)
2 teentjes knoflook 
3 el olijfolie 
2 el agave- of ahornsiroop 
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
1 snufje geraspte nootmuskaat
zout en versgemalen peper
 
Notencrumble
Hazelnoten 40 g
Paranoten 40 g
Amandelen 40 g
Licht gezouten boter 60 g
geroosterde en fijngemalen hazelnoten 60 g
Rijstmeel of bloem 60 g
 
Het recept
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in vieren, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Meng in een ovenschaal de pompoen met de knoflook, olijfolie, siroop, kaneel, het gemberpoeder en zout en peper. Rasp er wat nootmuskaat over en schep de pompoen om. Zet de pompoenschotel 25 minuten in de oven.
2. Maak intussen de notencrumble. Hak de hazel- en paranoten met de amandelen grof. Smelt de boter in een koekenpan of in de magnetron. Meng de geroosterde en gemalen hazelnoten met het rijstmeel, de gesmolten boter en de helft van de gehakte noten.
3. Neem de pompoenschotel uit de oven en strooi de resterende gehakte noten erover. Schep de pompoen hiermee om en strooi de notencrumble erover. Zet de pompoenschotel nog 25 minuten in de oven.

Ben je benieuwd naar meer originele recepten met noten? Je vind ze in het kookboek Noten. Je koopt hem hier. 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht