Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept: Biet & bosvruchtenpap

Dit ontbijt uit Pap porridge is perfect voor sporters! Havermout is natuurlijk al hartstikke gezond, maar bieten zijn vooral voor sporters heel belangrijk. Bieten bevatten namelijk veel nitraat en laat dat nou net heel goed zijn voor je uithoudingsvermogen. Eet smakelijk!

Voor 2 kommen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 7 minuten


Ingrediënten
230 ml hazelnootmelk
90 g havermout
1 kleine, gekookte rode biet, gestroopt en in blokjes
160 g gemengde bosvruchten, vers of diepgevroren
1 eetlepel rauwe honing
1 eetlepel tahin
1 theelepel kokosolie, gesmolten

Toppings
1 eetlepel chiazaad
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel gehakte geroosterde hazelnoten
1 perzik, ontpit en in plakjes
2 takjes verse munt
1 eetlepel rauwe honing

Bereiding

Doe de hazelnootmelk en havermout in een steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles 5 minuten onder regelmatig roeren pruttelen. Pureer het mengsel met de rest van de porridge-ingrediënten in de blender glad. Schenk de porridge in kommen en voeg de toppings toe.

Voor nog meer heerlijke ontbijtinspiratie koop je het boek Pap porridge.

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht