Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept: erwtjespuree met munt

Dit recept voor erwtjespuree met knoflook en munt vind je in Veg! van Hugh Fearnley Whittingstal. Eet het voor de afwisseling als vegetarisch broodbeleg of op bruschetta. 

Hugh Fearnley Whittingstal:

"Dit is nog zo’n voorbeeld van een goed op smaak gebrachte groentepuree waar ik zo van houd. Lekker als bijgerecht, of als onderdeel van een mezze-tafel, of eet deze puree als snack of voorafje met wat geroosterd brood of punten platbrood."

Ingrediënten voor 4

  • 20 g boter
  • 3 sjalotjes of 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 3–4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • flinke hand munt, fijngesneden, plus een takje
  • 500 g verse of diepgevroren erwtjes
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • handje bieslook (indien gewenst)

Hoe maak je de erwtjespuree

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Doe de sjalotjes of ui erin en fruit deze 15–20 minuten, tot ze erg zacht zijn. Voeg de knoflook toe en fruit een paar minuten mee. Zet weg.

Kook in een andere pan de erwtjes met een takje munt in zoveel licht gezouten kokend water dat ze 2–3 cm onderstaan, tot ze gaar zijn. Giet af en bewaar hierbij iets van het kookwater.

Pureer de erwtjes met de sjalotjes, knoflook, munt, wat peper en een klein scheutje kookwater in de foodprocessor, blender of met de staafmixer tot je een grove puree hebt. Proef en voeg eventueel extra zout en peper toe. Dien warm op en bestrooi met het gehakte bieslook als je dat hebt.

Dit recept staat in Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstal. Je koopt het boek hier. Wil je een wat kleiner formaat? In zijn boek Veggie! staat een selecte van deze heerlijk recepten met groenten. 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht