Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept: falafel van verse tuinbonen

De lekkerste recepten voor falafel vind je in het kookboek Falafel. Dit recept voor falafel met verse tuinbonen moet je proberen! Een vullende en voedzame maaltijd!

Het belangrijkste bij deze falafel is dat je de ingrediënten heel goed pureert, net zolang tot je een dikke pasta hebt. Als de stukjes grof zijn, verbranden de balletjes sneller en vallen ze tijdens het frituren uit elkaar. Deze puntige falafels hebben een lekker knapperig korstje en zijn van binnen smeuïg en felgroen. Gebruik gerust verse of ontdooide erwtjes in plaats van tuinbonen; dat is minstens net zo lekker.

Ingrediënten

350 g gedopte tuinbonen

2 tenen knoflook, geperst

1⁄2 bosje verse munt, alleen de blaadjes

1⁄2 bosje verse bladpeterselie,alleen de blaadjes

1⁄2 theelepel zout

1⁄4 theelepel komijnzaad, gemalen

1 theelepel gemalen koriander

1 eetlepel kikkererwtenmeel

230 ml olie, om in te frituren

opdienen met

pompoen uit de oven, zuurkool (gewone of roze), rucola of cress, cashew-yoghurtsaus of tofumayonaise

Bereiding

Breng een pan water aan de kook en kook de tuinbonen 1 minuut. Giet af en spoel de tuinbonen af onder de koude kraan zodat ze wat afkoelen.Knijp de bonen uit hun velletjes. Je hebt nu ongeveer 250 g heldergroene, dubbelgedopte tuinbonen. Zet het S-mes in de foodprocessor (of gebruik een goede blender) en hak de munt en peterselie fijn. Voeg de tuinbonen toe en pureer tot het een dikke pasta is. Schep in een mengkom, voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de olie, en kneed kort tot alles goed is gemengd.Neem twee lepels (eventueel nat gemaakt) en vorm ovalen balletjes met gepunte uiteinden.Frituur 3-4 minuten in de hete olie tot de balletjes mooi bruin zijn (zie tips op blz. 8).Dien de falafels op in diepe borden met pompoen uit de oven, roze zuurkool en rucola.Besprenkel met cashew-yoghurtsaus of tofumayonaise. 

Meer lezen?

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht