Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept: geroosterde bloemkoolsoep met kokos

Het recept voor deze geroosterde bloemkoolsoep staat in Slow, een prachtig kookboek vol met de lekkerste gerechten. Deze soep is makkelijk te maken en smaakt heerlijk kruidig!

Georgina Hayden, auteur van kookboek Slow:

"Iedereen bij ons thuis vindt deze soep lekker. We maken ’m vaak na het werk, als we moe zijn van een drukke dag en gewoon met een warme kom soep op de bank willen zitten. De soep is eenvoudig te maken en heeft weinig aandacht nodig – tegelijkertijd is de soep aangenaam vullend, ietwat kruidig en heerlijk romig."

Ingrediënten

Voor 4-6
2 uien
600 g bloemkool
4 tenen knoflook
1 volle theelepel kaneel
1 volle theelepel ras el hanout
zeezout en versgemalen zwarte
peper
olijfolie
handje ongezoet kokosschaafsel
1 blik light kokosmelk van 400 ml
600 ml groentebouillon
2-3 eetlepels chiliolie
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4.
 
Pel de uien en snijd ze in partjes van 1 cm. Verdeel de bloemkool in gelijke roosjes. Gooi de bloemkoolbladeren niet weg, maar doe die ook in de oven. Schep de bloemkool en ui in een braadslede, samen met de ongepelde knoflook, en bestrooi met de kaneel en ras el hanout. Voeg zout en peper toe en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Schep alles om en zet 25-30 minuten in de oven tot de bloemkool gaar is en hier en daar donkere puntjes heeft.
 
Strooi het kokosschaafsel in een klein schaaltje en zet deze de laatste paar minuten bij de bloemkool – 3-4 minuten is genoeg. Haal de knoflook uit de braadslede als de bloemkool gaar is en schraap alle groentes in een soeppan. Knijp de knoflook uit de velletjes en voeg toe aan de pan. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng langzaam aan de kook.
 
Draai het vuur lager, laat 5 minuten zacht koken en haal van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer tot deze romig is; voeg een scheutje water toe als de soep te dik is.
 
Proef en voeg als dat nodig is extra zout en peper toe. Bestrooi met het geroosterde kokos, schenk er een scheutje chili-olie over en dien op.
 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht