Recept: groene smoothie met amandelmelk
Noten kunnen ook heerlijk door een smoothie verwerkt worden. In dit recept gebruik je amandelpasta. In het kookboek Noten vind je nog veel meer smakelijke recepten met noten. Hier vind je een recept voor een hartige pompoen-notencrumble.
De ingrediënten
Voor 4 personen • Bereiding: 15 min. • Niveau: zeer gemakkelijk
1 appel
115 g komkommer
25 g bleekselderij
10 blaadjes verse munt
½ Limoen
20 g verse spinazieblaadjes
2 el amandelpasta (zie recept op blz. 10 of gekocht)
1 snufje zout
Het recept
1. Schil de appel en de komkommer. Verwijder het klokhuis en de pitjes uit de appel en schraap het zaad uit de komkommer. Snijd de appel, komkommer en bleekselderij klein. Was de muntblaadjes. Pers de halve limoen uit. 2. Pureer alle ingrediënten met 600 ml water in de keukenmachine. Voeg naar smaak nog wat zout en limoensap toe.
3. Schenk de smoothie door een fijne zeef om klontjes te verwijderen. Serveer hem direct.