Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept: Japanse Gyoza

Heb je zin in een echt Japans hapje dat je als voorgerecht of bij de borrel kunt eten? Gyoza’s zijn licht en lekker en passen perfect voor een (na)zomerse avond. Serveer ze met een simpele dip van sojasaus en wasabi, of voeg er wat klein gesneden ringetjes chili of lente-uitjes aan toe. Laat je niet afschrikken door het idee dat je de deegpakketjes moet stomen, want dat gaat gewoon in de pan met een deksel, en daar heb je niets extra’s voor nodig. 
  

Japanse gyoza’s

Voor ca. 20 stuks | Voorbereiding: 30 min. | Bereiding: 15 min. 
2 eetlepels zonnebloemolie om in te bakken
 
VOOR HET DEEG
200 g tarwemeel, plus extra om je werkblad mee te bestuiven
150 ml kokend water
 
VOOR DE VULLING
250 g varkenskarbonade
4 stengels Chinese bieslook
2 cm verse gember, geschild
2 teentjes knoflook
1 theelepel suiker
1 eetlepel wijn- of rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel tamari (een soort sojasaus)
 
 

1. 
Meng het tarwemeel en het gekookte water tot een deeg. Kneed het een paar minuten
en laat het rusten terwijl je de vulling maakt.
2. 
Hak het varkensvlees, de Chinese bieslook, gember en knoflook fijn. Voeg de suiker,
azijn, sesamolie en tamari toe.
3.  
Snijd het deeg in 20 stukjes, maak er balletjes van en rol die op een met meel
bestoven werkblad uit tot dunne rondjes. Leg op elke rondje 1 eetlepel vulling en knijp de
gyoza’s dicht zodat je halvemaantjes krijgt.
4. 
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gyoza's
kort tot de onderkant goudbruin is. Schenk er water bij tot halverwege de gyoza’s, leg het
deksel op de pan en verhit ze nog 10 minuten, tot het water is verdampt. Bak de gyoza’s
daarna nog eventjes. 
 
Serveer ze met een dipsausje van tamari en wasabi.
Eet smakelijk!
 

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht