Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept: pancake soufflé met rood fruit

Pannenkoeken zijn altijd goed! Of je nou een pannenkoek als ontbijt eet, als lunch, diner of dessert. Je kunt ze in allerlei vormen en maten maken, hartig of zoet. In het kookboek Pannenkoeken & Crêpes vind je eindeloos veel inspiratie.

Dit recept voor een pancake soufflé is een heerlijk origineel toetje! Maar natuurlijk kan je het ook als uitgebreid ontbijt maken op een luie zondagochtend. 

Voor 8 personen

Voorbereidingstijd 15 minuten - Oventijd 30 minuten

40 g halfgezouten boter

4 eieren

125 g suiker

180 g bloem

1 theelepel kaneelpoeder

300 ml volle melk

125 g gemengd rood fruit

GARNERING

150 ml slagroom

15 g suiker

100 g rood fruit

50 g walnoten, in stukjes

ahornsiroop of

vloeibare honing

ronde lage bakvorm (24 cm)

Het recept

Verwarm de oven voor op 210 °C. Doe de boter in de bakvorm en laat deze 3 minuten smelten in de oven. Klop de eieren met de suiker los. Voeg de bloem en het kaneelpoeder toe. Giet er onder voortdurend roeren de melk in kleine hoeveelheden tegelijk bij.

Leg het rode fruit in de bakvorm en giet het beslag erop. Zet de vorm 30 minuten in de oven. Rooster de walnoten 5 minuten in een koekenpan zonder vet.

Klop de slagroom met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid in ongeveer 5 minuten stijf, waarbij je de suiker in kleine hoeveelheden tegelijk toevoegt. Bestrijk het midden van de pancake met de slagroom. Verdeel daarover het rode fruit en de walnoten. Bedek tot slot met ahornsiroop of met honing.

Smaakt dit naar meer? In Pannenkoeken & crêpes vind je de lekkerste recepten! Koop hem hier!

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht