Go to top
Steeds meer mensen zijn bezig met bewust en gezond eten. We willen weten wat er in ons eten zit, wat de werking van gezond eten is en hoe ons lichaam erop reageert. Gezond eten is heerlijk!

Recept: Quinoa & havermout met kokos

Een prachtig zomers ontbijt met mango, quinoa en kokos. Met dit ontbijtje uit het kookboek Pap Porridge kun je de hele dag vol energie door! 

Voor 2-3 kommen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten


Ingrediënten
200 ml kokosmelk of water
40 g rode quinoa
een snufje zeezout
70 g havervlokken
een snufje nootmuskaat

Toppings
1 mango, in kleine stukjes
30 g pecannoten, gehakt
30 g geroosterde kokosflakes

Bereiding

Breng de kokosmelk in een kleine pan aan de kook, voeg de quinoa en het zout toe en kook alles 15 minuten. Doe er 125 ml water, de havervlokken en nootmuskaat bij en verhit alles al roerend nog een paar minuten, tot de haver zacht is. Doe de porridge in kommen en voeg de mango, pecannoten en kokosflakes toe.

Meer ontbijtinspiratie? Dit recept komt uit Pap porridge.

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht